Mercedes Vito yenilendi, Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Mercedes Vito 2015 yenilendi

 

Mercedes'in hafif ticari araç segmentindeki temsilcisi Vito yenilendi. Yeni Vito, Türkiye yollarına 2015 model olarak çıkacak.

Yeni Vito'nun tanıtımı ALmanya'da yapıldı.

Yeni Vito, özellikle yeni motor ve şanzımanları, tamamen yenilenmiş sürüş sistemi ve güvenlik donanımlarıyla dikkat çekiyor. 

 

Yeni Vito kullanımda çok yönlü

Farklı modelleriyle iş, aile kullanımı, yük ve yolcu taşımacılığı alanlarında kullanıma uygun bir araç olan yeni Vito, panelvan, Mixto, Kombivan ve 8+1 seçenekleriyle üretilecek.

Vito Panelvan:

1369 kg yük kapasitesine sahip. 3 farklı araç uzunluğu ve 3 farklı motor seçeneği bulunuyor.

Vito Mixto:

İş ve aile kullanımı için premium çözüm. 1,40 m- 1,87 m arasında değişen 3 farklı uzunlukta ve 3,1 metreküp – 4,1 metreküp arasında değişen yük hacmi ile satışa sunulacak.

Vito Tourer:

Yolcu taşımacılığında çıtayı yükseltme iddiasındaki Vito Tourer, 3 farklı model seçeneği ile üretilecek: Vito Tourer BASE, çok yönlü Vito Tourer PRO ve lüks donanıma sahip Vito Tourer SELECT.

 

2015 Mercedes Vito yeni haliyle tanitildi

Yeni Vito motor ve güç aktarma seçenekleri

Yeni Vito, ilk kez önden çekiş, arkadan çekiş ve 4×4 seçenekleriyle pazara sunulacak. Böylece müşteri, aracını kullanım alanına uygun seçme fırsatına sahip olacak. 

Ekonomikliğin ön planda olduğu kullanımda önden çekişli Vito, 1,6 l hacimli iki farklı motor ile donatılabilecek: 

 

Vito 109 CDI (65 kW/88 PS)

 

Vito 111 CDI (84 kW/114 PS).

 

Ağır şartlarda kullanım ve römork çekmeyi gerektiren durumlar için 4 silindirli 2,15l hacimli üç farklı motor, arkadan çekişle donatılan araçlarda sunulacak:

 

Vito 114 CDI (100 kW/136 PS)

 

Vito 116 CDI (120kW/163 PS)

 

Vito 119 BlueTEC (140 kW/190 PS).

 

 

Mercedes-Benz mühendisleri yeni Vito’nun geliştirme çalışmalarında yakıt tüketiminin düşük, verimliliğin yüksek tutulması konusunu öncelikli olarak ele aldılar. Bunun sonucuna yeni Vito’nun yakıt tüketiminin bir önceki modele göre yüzde 20 oranında düşürdüklerini söylüyorlar.

 

Bakım aralığı 20 bin km'ye çıktı

İşletme maliyetlerinin düşürülmesi hedefi doğrultusunda bakım aralıkları da uzatılan yeni Vito 20.000 km bir veya yılda bir bakıma girecek.

 

Donanım ve güvenlik artırıldı

 

Seri donanım kapsamında olan tüm tekerleklerde disk fren ve ADAPTİVE ESP sistemi artık Vito güvenliğini sağlıyor.

AYrıca yeni Vito, “Yorgunluk Asistanı”, aracın yandan rüzgar alması durumunda devreye giren “Rüzgar Savrulma Asistanı” ve lastik basıncı kontrol sistemini sunuyor.

Aktif Park Asistanı, ön araca olan mesafeyi kontrol altında tutan “Çarpışma Önleme Asistanı”, aktif kör nokta asistanı, aktif şerit takip asistanı gibi güvenlik sistemleri ise yeni Vito’da opsiyonel olarak sunulacak.

Seri donanımda halojen farlarla donatılan yeni Vito istek üzerine görüşü iyileştiren  “LED Akıllı Işık Sistemi” ile donatılabiliyor. 

 

Mercedes-Benz’in İspanya/Vitoria’daki fabrikasında üretilen yeni Vito, Türkiye pazarına 2015 yılının başında satışa sunulacak.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.