Altay Tankı’na 1500 BG’lik yerli disel motor yapacak

 

Altay-Tankina-1500 BG-dizel-yerli-motor-yapacak

 

Savunma Sanayii İcra Komitesi, 6 Ağustos 2014 tarihinde teklif değerlendirmelerini tamamlayarak ALTAY Tankı Güç Geliştirme Projesi için TÜMOSAN ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararı verdi.

 

Ağustos 2011 yılından itibaren ihale çalışmaları sürdürülen proje için TÜMOSAN en kısa sürede en uygun fiyatla ve en fazla yerli katkı ile projeyi gerçekleştirmeyi taahhüt etti. 

 

TÜMOSAN,  belirlenen sürede ALTAY Tankı için güç grubunun tasarlanması, geliştirilmesi, prototiplerinin üretilmesi ve ALTAY Tankına entegre edilerek kalifiye edilmesini gerçekleştirecek.

 

ALTAY Tankı Güç Grubu dizel motor ve hidromekanik transmisyon tasarım yeteneğini kazanacak.

 

Geliştirme süreci içerisinde TÜMOSAN, 1500 BG tank motorları da dahil olmak üzere 300-1600 beygir gücü aralığında dizel motor ve hidromekanik transmisyon tasarım yeteneğine sahip olacak. 

 

TÜMOSAN, araç tasarımı şemsiyesi altında sektörde kritik alt sistem olarak kabul edilen dizel motor, transmisyon, elektronik kontrol üniteleri çalışmalarına öncelik veriyor. Halihazırda 3 ve 4 silindirli motor üretim güç aralığını 50-135 HP aralığına çıkarırken aynı üretim teknolojisini kullanarak 6 silindirli dizel motorla güç seviyesini 205 HP seviyesine çıkarmayı planlıyor.

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.