Yeni Doblo’yla 2,5 milyona koşuyor

 

Tofaş’ın 360 milyon dolar yatırımla yenilediği Fiat Doblo’nun ilk kez Hannover’de dün kapılarını açan IAA Hannover Fuarı’nda ilk kez tanıtıldı. 2000 yılından bugüne kadar 80’den fazla ülekede 1.4 milyon adet satan hafif ticari araç, baştan aşağıya yenilendi. 4’üncü nesil Fiat Doblo’nun Avrupa lansmanında konuşan Tofaş CEO’su Kamil Başaran, “2013 yılı içinde 360 milyon dolarlık yatırım tutarı ile yenilenen Doblo projesi üzerinde çalışmaya başladık. Projenin konsept aşamasından üretim aşamasına geçişini 24 ay içerisinde başardık” dedi. Son yatırımla mevcut Doblo’nun ömrünü 2018’den 2021’e uzattıklarını dile getiren Başaran, şunları söyledi: “Yeni Doblo lokomotif modelimiz. Yılda 175-180 bin adet üreteceğiz. Yaklaşık 100 bin adedi dünya pazarlarına ihraç edilecek. Doblo’nun 15’inci yılında 1.5 milyon adetlik üretime ulaşacağız. Fiat Doblo Avrupa pazarıyla aynı anda 2015’in ilk çeyreğinde, Türkiye pazarına da sunacağız.” Başaran, Tofaş’ın Türkiye'nin hem binek otomobil hem de hafif ticari araç üreten tek otomotiv şirketi olduğunu kaydederek, bugün tüm dünyada satılan Fiat Professional markalı ticari araçların üçte birini ürettiğini sözlerine ekledi. 

 

Tofas-Fiat-Doblo-Kamil-Basaran-Okan-Bas-Hannoverde-Tanitildi

 

 

Dünyanın en iyisi

 

Tanıtımda konuşan Fiat Professional EMEA Bölgesi Başkanı Henrik Starup pazara ilk sunulduğu günden bugüne kadar iki kez Avrupa’da “Yılın Ticari Aracı” seçilen Fiat Doblo’nun sınıfının ilk gerçek ticari aracı olduğunu belirtti. Starup, Doblo’nun dünyadaki en iyi otomotiv fabrikalarından biri olan Tofaş’ın Bursa tesislerinde üretildiğini belirterek, “Doblo Fiat’ın en önemli global oyuncusu oldu. Fiat’ın ticari araçlarına büyük güç kattı” şeklinde konuştu. 

 

2015’te satışta

 

Yenilenen Doblo 2015’in ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. Aracın dört ayrı gövde seçeneği, iki ayrı yükseklik ve iki ayrı uzunluk versiyonu bulunuyor. Daha modern bir görünüm kazanan araçta yeni tamponlar, inceltilmiş ve eğimli tavan, öncekilerden farklı kaput ve farlar ilk bakışta dikkati çekiyor. 

 

ABD yolcusu

 

Yenilenen Doblo yılsonunda otomotivin anavatanı ABD’yi keşfedecek. Tofaş ABD normlarına göre ürettiği araçtan 2021 yılına kadar Kuzey Amerika’ya minimum 175 bin adet ihraç edecek. Doblo ABD’de RAM Promaster Ctiy markasıyla satılacak. ABD projesiyle birlikte Doblo’nun ömrü 2018’den 2021 yılına uzamış oldu. Doblo, Amerika pazarında satılacak ikinci Türk malı araç olacak. Kamil Başaran, RAM markası altında, Promaster City adıyla Kuzey Amerika pazarında yerini alarak, tam anlamıyla ‘global’ bir model kimliğine bürüneceğini söyledi. Türk otomotiv sektörü ABD pazarını ilk Ford Otosan’ın ürettiği Gölcüklü Transit Connect’le 2009’da fethetmişti. 

 

 

Fiorino 2016’da yenileniyor

 

Tofaş Doblo’nun yanı sıra hafif ticari araçta yepyeni bir segment yaratan Fiorino’yu da yenilemeye hazırlanıyor. Fiorino 2016 yılından tepeden tırnağa yenilecek. Fiat, Fiorino’nun da eklenmesiyle tüm ticari araç gamını yenilemiş olacak.

 

Hannover’de Türk günü

 

IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarı dün kapılarını açtı. Avrupa’nın en büyük ticari araç organizasyonuna Türkiye damgasını vurdu. IAA Hannover 2014’te; Ford, Fiat, MAN, Mercedes, Hyundai, Otokar, Temsa, Karsan, Anadolu Isuzu, Bozankaya gibi markalar Türkiye’de ürettikleri modellerle gövde gösterisi yaptı. Avrupa’da yeni pazar arayan Türk şirketler, yerel yönetimlerle buluştu. Özellikle minibüs ve midibüs pazarındaki potansiyeli gören markalar, en yeni modellerini sergileyerek sipariş topladı. Avrupa Bölgesi’nin ekonomik krizden yavaş yavaş çıkıyor olması, Türk malı araçların şansını artırdı. 

 

 

Gölcüklü Transit ailesi tamamlandı

 

Ford Otosan, 2014 IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda tamamen yenilediği Transit model ailesinin farklı versiyonlarını tanıttı. Ford’un Hannover’deki standında, serinin amiral gemisi Transit, Transit Custom, 1.000 kg’a kadar yük taşıyabilen Transit Connect Van ile küçük işletmeler ve kent taşımacılığına yönelik Transit Courier Van ile tüm model ailesi sergilendi. Standın en ilgi çeken modeli Yeniköy tesisinde üretilmeye başlanan Courier’nin modifiye versiyonu oldu. Yeniköylü Courier’nin modifikasyonu ABD’de yapıldı. 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.