Motion & Emotion (Hareket ve heyecan)

 

Kimbilir kaç kez yaşamışsınızdır.

“Zaman hemen şimdi, şu anda sonsuza kadar donsun’ dediğiniz anlar… 

Yaşadığınız hayatın size hediye ettiği o kısacık, dakikalarla sınırlı anlar. Bana da oldu.

 

Mesela Nemrut’un zirvesinde o görkemli heykellerden çok, dağın etrafını saran kahverengi tepeler daha da mucizevi görünürken… 

 

Mesela Floransa’da zamanının ‘katı’ aydını Dante’nin evinde Beatrice’e olan ve ömrünün sonuna kadar süren platonik aşkını dinlerken, bu hikaye Dante’yi gözümde umutsuz, yumuşacık bir aşığa çevirirken… İlahi Komedya!

 

Mesela Urfa’da yöresel kahvede küçük bir tabure üzerinde çayımı yudumlarken…  

 

Mesela o Yunan adasında uzo’yla güneşi batırırken… 

 

Yaşadıklarım ve orada olsaydım çok şeyler yaşayacağım görmediğim yerler…

 

Yine oldu. Sütlü kahve duvarların çevirdiği o küçük avluda, o küçük ağacın küçücük gölgesinde ‘sonsuza kadar böylece kalabilirim’ hissi…  

 

Mor Gabriel…

 

Belma-Toprak-Mor-Gabriel-Peugeot-308-508-Test-Surusu

 

Cehaletin utandıran anı! Ben mor renk ile Süryanilik arasında bir bağ kurmaya çalışırken, anlamının aziz olduğunu öğrenmenin mahcubiyeti. 

274 dönümlük arazisinin Hazine’ye devredilmesi kararının kısa zaman önce iptal olduğu manastır. Geçmişi 1600 yıldan eski olan bu binanın sakinlerine işgalci ‘sıfatını’ kazandırmıştık ya.

 

Severiz biz fethetmeyi! Bi daha, olmadı bi daha. Bize ait olsa da yine fethederiz. ‘En’ sahibi biziz çünkü bu toprakların, tek renk, tek ses biz olmalıyız(!)

 

Bu kez,  sadece o sütlü kahve duvarların değil sütlü kahve yolların, o yolları çevreleyen aynı renk binaların, dağların, tepelerin öznesi Peugeot 508 oldu.

1600 yıllık teknolojiyle çiçeği burnunda teknoloji büyük bir ahenk içinde yan yana arz-ı endam ederken, bir slogan ilk defa benim kafamda yerini buldu. Hem de tam yerine denk geldi.

Peugeot 508 vesilesiyle büyük  bir heyecan harekete geçti bende.   

 

Başladığımız gibi bitirelim.

Kısacası:

Motion&Emotion…

(Motion&Emotion, kelime anlamı hareket ve heyecan. Peugeot’nun ürettiği otomobillerin kalitesini vurgulamak içinde kullandığı bir slogan). 

 

PEUGEOT 508 İLE KİMLİK DEĞİŞTİRDİ

 

Peugeot ürün gamını Mardin’in tarihi atmosferinde tanıttığı iki yeni model ile genişletiyor.

Peugeot’nun yeni marka kimliğini yansıtan 508 modelinin yeni versiyonu ve 308 modelinin 130 beygirlik 3 silindirli yeni motora sahip versiyonu ürün gamına eklendi. Yeni 508 modeli 86 bin 500 TL’den başlayan fiyatıyla piyasaya çıkarken, 1.2 litre 130 beygirlik 308 modeli 13 Ekim’den itibaren 61 bin 600 TL başlangıç fiyatıyla showroom’larda olacak. 

 

EN GENÇ ÜRÜN GAMI

 

Peugeot Türkiye Satış Direktörü Merih Tüzün, 308 modelinin yeni 3 silindirli motorla birlikte tüm motor ailesinin tamamlandığını, 508’in gelişiyle de “Peugeot tarihinin en genç ürün gamına” sahip olduklarını belirtti. Tüzün “Bu yılı yine 3.4-3.5 pazar payı ile kapatmayı hedefliyoruz. Toplam pazardaki payımız geçen yıla yakın çıkar. Yılın son çeyreğinden olumlu bir beklentimiz var. Toplam pazarın 700 bini geçeceğini tahmin ediyoruz. Peugeot olarak model ve motor yelpazemizdeki son gelişmelerle birlikte son dört ayda ilk sekiz ayın rakamlarına yakın bir satış adedi yakalamayı umuyoruz” dedi. 

 

YENİ TASARIM DİLİ

 

Yeni Peugeot 508, yeni marka kimliğini ortaya koyuyor. Ön tasarımla daha düşey bir ön ızgara, daha yatay bir kaput, full LED farlar göze çarpıyor. Arka tasarımda da yine daha yatak bir arka yüz, yeniden tasarlanan alt panel, yeni arka stoplar ve tabii ki ‘aslan pençesi’ dikkat çekiyor,  Yeni 508’de yeni tip radyatör ızgarası ile dokunmatik ekran, geri görüş kamerası ve kör nokta uyarı sistemi gibi yenilikler yer alıyor. Aynı zamanda tutumlu ve yüksek performanslı 1.6 e-HDi 115 hp ETG6 Stop&Start’ın yanısıra Euro 6 normlarında yeni benzinli 1.6 THP 165 hp Otomatik Stop&Start motor seçeneği tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Üç donanım seviyesine sahip 508, 86 bin 500 TL’den başlıyor. 

 

308 CİMRİLİĞİYLE KAZANDIRACAK

 

Avrupa’da ‘2014 Yılının Otomobili’ seçilen Peugeot 308, 130 beygir gücündeki yeni turbo benzinli PureTech motoru ile ürün gamını genişletti. Model, yakıt tüketimi ve emisyon salımları açısından sınıfının en iddialılarından. PureTech motor, manuel vitesli versiyonda karma parkurda 4.6 litre yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. 3. nesil EAT6 otomatik vites kutusu ile eşleşen versiyonda ise bu oranlar karma parkurda 4.9 litre. Access, Active ve Allure donanım veyileyerine sahip araç 61 bin 600 TL’den başlıyor. 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.