BMW’den ‘gümüş yıllarını’ yaşayanlara özel model

 

 

 

Lüks otomobil üreticisi BMW, yeni 2 Serisi Active Tourer modeliyle “Gümüş Çağındaki” tüketicilere gözünü çevirdi.

Üç silindirli 1.5 litrelik 136 beygir gücündeki motoruyla ithalatına başlanan yeni BMW 2 Active Tourer 218i, gerek iç mekanı, gerek yakıt tüketimi ve gerekse de sürüş yetenekleriyle yeni evli, genç tüketicilerin yanı sıra “Gümüş yıllarını” yaşayan çocuklarını büyütmüş kitleye de hitap ediyor.

Geçen hafta sonu Dalaman-Fethiye arasında test sürüşü yapılarak tanıtılan yeni otomobil, 100 bin liranın biraz altından başlayan fiyatıyla, kompakt MPV segmentindeki rekabete ilginç bir lezzet katacak.

 

İlk önden çekili BMW

Aslında bu otomobil, BMW açısından bir kaç önemli ilke sahip. Örneğin bu araç markanın ilk önden çekişli modeli. 1 Serisi dahil tüm modellerinde bugüne kadar arkadan itiş teknolojisini kullanan BMW, ilk kez önden çekişli bir otomobil yaptığını bu modelle açıkladı.

Modelin ikinci ilki ise markanın yeni nesil üç silindirli 1.5 litrelik benzinli motoru bu araç için geliştirildi. Daha doğrusu markanın 6 silindirli 3.0 litrelik motoru ortadan ikiye bölündü ve bir takım iyileştirmelerle bu modele uyarlandı.

Bu arada hemen hatırlatalım, ortaya çıkan bu yeni küçük motor, BMW çatısı altındaki Mini markasında da kullanılmaya başlandı. Bu motor her iki markada da yatay yerleşimle kullanılıyor.

 

BMW-Borusan-gumus-yillar-acilimi

 

BMW’nin yeni moturunun yakıt tüketimi için ortalamada 100 km kullanımda 5.1 lt değeri açıklandı. Kullanımımız sırasında bu değerin 2 litre daha üzerinde kaldığımızı belirtelim. Ama araçtaki start and stop gibi teknolojiler, yoğun trafikli şehir içi kullanımlarda yakıt tüketimini frenleyen unsur olarak öne çıkıyor.

 

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer Alman markanın kendine has yuvarlak farları, böbrek şekilli ön ızgarası ve belirgin ön kaput çizgileriyle kendini gösteriyor. Yüksek tavan çizgisi, geniş kapıları ve uzun aks aralığı aracın iç hacmine katkı yaparak, geniş ve ferah bir iç mekanı dışarıdan haber veriyor. Otomobilin uzunluğu kompakt boyutlara uygun olarak 4.34 m. Yüksekliği 1.55 m olan aracın eni ise 1.80 m. İç mekanın genişliği ise 2.67 m lik aks aralığı ile sağlanmış.

Uzun ve kısa huzmeli dikkat çekici yuvarlak ikiz LED farlar, gündüz farları ve viraj farları opsiyonel.

 

BMW-2-Active-Tourer-1-5-benzinli-otomatik-kokpit

 

Kokpitte BMW havası

 

Yeni 2 Active Tourer’ın içinde de BMW tadını alıyorsunuz. Üç silindirli olmasından dolayı gürültülü çalışan motora rağmen, iyi bir müzik ve sessitemi emrinize amade. Gösterge panelinin ve kapı kaplamalarının yatay tasarımı ise içeriyi şıklaştırmış. Sürücü odaklı tasarım, ergonomik özelliklerin yanı sıra BMW 2 Serisi Active Tourer modelinin sportif karakterini de vurguluyor.

Aracın arka koltukları da kaydırmalı olmasıyla fark yaratıyor. Standart modelde sabit olan arka koltuklar, opsiyonel olarak kaydırmalı satın alınabiliyor. Hareketli arka koltuk opsiyonu satın alınarak, daha geniş bagaj alanı veya arka koltuklar oturma alanı elde edilebiliyor. Baz versiyonda ise sabit koltuklar sadece 60-40 oranında yatırılabiliyor.

 

300 satacak, kozunu 2015’de gösterecek

100 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktığını daha önce de belirttiğimiz yeni BMW 2 Active Tourer modelinin bu yıl 350 adet civarında satılması bekleniyor. Önümüzçdeki yıl ise bu rakamın 1500 adete çıkacağı belirtiliyor. Satış rakamında bu kadar sıçrama yaratacak etken ise 2015 yılı başında ithalatına başlanacak olan 115 Beygir gücündeki 1.5 lit hacimli dizel motorla kombine otomatik vitesli 216d adlı versiyon olacak. Türkiye gibi dizel otomatik şampiyonluğuna koyan bir ülkede satış reçetesi bu kombinasyondan geçiyor.

Böylece Citroen Picasso gibi modellere de adet bazında ciddi rekabet getirecek.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.