Tesla, Türkiye’de 9 şehre şarj istasyonu kurarak geliyor

Amerikalı elektrikli otomobil üretecvisi Tesla, 2016 yılında Türkiye’de olacak. Şimdiden bağımsız ithalatçılarca getirelen ve satılan Etsla Model S, 2016 yılından itibaren Türkiye’de 9 noktadan ücretsiz hızlı şarj edilebilecek.

Tesla otomobillerinin şarj ünitelerini temin eden Supersharj’ın 9 ünitesi, 2016 yılında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir, Konya, Kocaeli, Antalya, Muğla gibi şehirlerde hizmet vermeye başlayacak.

Tesla, 2016’da Türkiye’ye geliyor

Gezegendeki en hızlı şarj istasyonu mottosuyla yola çıkan Tesla’nın Supercharger istasyonları bu gün dünya çapında 216 adede ulaştı. Normal bir elektrikli araç şarj istasyonundan 16 kat daha hızlı şarj işlemini gerçekleştiren istasyonları elektirkli araç sahibinin 20 dakikada aracını şarj edip yoluna devam etmesine olanak sağlıyor.

Supercharger istasyonlarını 2016 yılına kadar Avrupa’nın çoğu bölgesine kurmayı planlayan Tesla, Türkiye’yi de unutmuyor. Başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere dokuz farklı noktada Supercharger istasyonlarını faaliyete başlamayı planlıyor. 2015 yılında İstanbul’daki Supercharger istasyonu açacak olan Tesla ardından Anadolu’ya açılmayı hedefliyor.

Model S sahiplerine ücretsiz şarj imkânı sunan Tesla, 2013 Ağustos’ta Avrupa pazarında sunduğu Model S’ten Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz yıl toplam 22 bin 477 adet sattı.

2014 yılı itibariyle Çin’e de satışların başladığı Model S’in bu yıl sonunda toplam 35 binlik satış adedine ulaşması bekleniyor.

Hazal Orta

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.