Aynı anda 7 model üretecek

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu yeni Sedan projesi  kapsamında prototip üretimlerinin  başladığını aynı zamanda modelin ismi üzerinde çalışmaların da sürdüğünü belirtti. Eroldu şunları söyledi:

"İlk aracımızı 2015'in son çeyreğinde Türkiye'yle birlikte pek çok ülkede satışa sunmayı hedefliyoruz. Yeni sedan modelimizin 3'te 1'ini ihraç edeceğiz.  2015'te üretim ve ihracatımızı arttırmayı, 250 bin adet üretim; 170 bin adet ihracat planlıyoruz. Doblo Amerika'nın ihracattaki payı da artacak. Doblo için planımız yılda 25 bin adete ulaşmak. Bir yandan yeni araçlarımızı pazara sunarken bir yandan da 2016 yılında devreye girecek yeni hatchback ve station wagon ve MCV FL projeleri üzerindeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2016 sonrasında 7 modeli aynı anda üretiyor olacağız. "

Önemli bir bölümünün ihracata yönelik olan bu projelerin Tofaş'ın ve Türk mühendisliğinin, Türkiye yan sanayisinin küresel ölçekte başarısını perçinleyeceğini kaydeden Eroldu  Fiat'ın Tofaş'a önemli satış hacmi olan modellerin üretimini yönelttiğine dikkat çekti. Eroldu "Yeni üretilecek modellerin de fikri ve sınai mülkiyet hakları Tofaş'a ait olurken platform geliştirme sorumluluğu, FCA'deki konumumuzu da güçlendiriyor" dedi.

2014'te 222 bini aşkın araçla Türkiye'deki toplam araç üretiminin yüzde 19'unu gerçekleştirdiklerini kaydeden Eroldu ,"Başlıca ihracat pazarlarımızda yaşanan ekonomik ve siyasi belirsizliklere rağmen, 142.281 adetlik ihracat gerçekleştirerek 4.2 milyar TL gelir elde ettik, 353 milyon dolar dış ticaret fazlası yarattık. İhracat hacmimiz, Türkiye otomotiv ihracat pastasının yüzde 16'sına denk geliyor.  Net satış gelirimiz bir önceki yıla oranla yüzde 5.7 artarak  7.4 milyar lira olarak gerçekleşti. Böylece net gelirimiz Tofaş tarihinin rekor seviyesine ulaştı. Aktif büyüklüğümüz 7.1 milyar lira, esas faaliyet kârımız ise 533 milyon lira ile yine Tofaş tarihindeki en yüksek seviyesinde. Net kârımız 574 milyon TL oldu. Böylece tarihin en yüksek ciro, kâr ve aktif büyüklüğüne erişmiş olduk. 2 milyar $ ihracat ile OİB verilerine göre sekörün 3'üncü şirketiyiz."dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.