Yan sanayiye yeni Doblo mesaisi

1.5 milyar euro ile Türkiye’nin bugüne kadarki en büyük endüstriyel yatırımını açıklayan TOFAŞ, yeni yol haritasını da yavaş yavaş netleştiriyor. Daha doğrusu bir süre için “sır” kalması gerekenleri adım adım, zamanı geldikçe açıklıyor.

Bu “sır”lardan biri geçtiğimiz eylül ayında ilk kez Hannover’deki Ticari Araçlar Fuarı’nda gösterilen ve ocak ayı ortasında Türkiye’de satılmaya başlanan yeni Fiat Doblo oldu. Ardından Mini Cargo’nun Fiat ayağı olan Fiorino’nun yenilenmesi duyuruldu.

Bu açıklamayı Bursa’da üretilecek yeni sedan otomobilin eylül ayında ilk gösteriminin yapılarak, bu yılın son çeyreğinde satışa çıkacak olması izledi.

Şimdi de 2016 yılında yollara çıkacak yeni Bravo hatchback ve stationwagon çalışmalarının hızlandığı bildirildi.

Bunlara baktığımızda TOFAŞ, hafif ticari araç üreticisi kimliğinden sıyrılıp, otomobil üretecisi kimliğini geliştiriyor. Artık sadece Bursa işçi ve mühendislerinin ürettiği Doblo ve Fiorino’lar değil, yeni ‘Linea’, yeni Bravo gibi binek otomobiller de dünya yollarında dolaşacak. 

Fiat’ın dev yatırımının ürünleri tüketicilerle buluşmaya başladı. Türk tüketicilerin beklentileri dikkate alınarak geliştirilen yeni Doblo’dan sonra sonbaharda yollara çıkacak yeni sedanın tasarımı ve özellikleri de Tüketicilerin beklentileri alınarak belirleniyor.

Bu arada Türk otomobil müşterisinin istediği en önemli özellik, geniş ve kullanışlı bir iç mekanmış. Düşük yakıt tüketimi ve düşük servis ücretleri de tüketicilerin istediği özellikler arasında önemli yere sahipmiş.

Fiat Türkiye Direktörü Okan Baş, Türkiye’nin Avrupa’nın hafif ticari araç üssü olmasında tüketicilerin bu beklentilerine cevap verebilen araçları üreten ülke olmasının da payı olduğunu dile getiriyor.

Bu yıl 100 bin adetlik satış öngören Fiat Türkiye, pazar öngörüsünü ise 800 binlerde tutuyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.