10 Renault’dan 7’si yerli

 

 

Türkiye'de binek otomobil pazarında ithalatın payı yüzde 75'ler seviyesinde gerçekleşirken, yerli üreticilerde bu oran sadece yüzde 25'te kaldı. Satılan her 10 Renault markalı otomobilin 7'si yerli oldu. Renault 8 ayda pazarda en fazla yerli otomobil satışını gerçekleştirdi. Elektrikli ZOE’nin tanıtım toplantısında sorularımızı yanıtlayan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yılın 8 ayında 46 bin 272 adet binek otomobil satışı gerçekleştirdiklerini bunun 31 bin 663 adedinin yerli olduğunu kaydetti. Binek oto pazarında yerli oranının yüzde 25, Renault’da ise bu oranının yüzde 68 olmasının anlamlı olduğunu söyleyen Aybar, “Vatandaş yerli otomobili seviyor ve tercih ediyor. Ama, Türkiye’de üretilen model sayısı az. Modellerin sayısı artarsa, ithalatın oranı düşer” dedi.

  

Renault, liderlik için kârdan vazgeçmiyor

 

Otomotiv pazarında bu yıl da liderlik için amansız bir rekabet yaşanıyor. 12 yıldır binek otomobilde satışlarda birinciliğini koruyan Renault Mais, 2014'te Volkswagen'le yarışıyor. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise tek hedeflerinin liderlik olmadığını belirtti. Aybar, "Satış stratejimizi karlılık ve verimlilik doğrultusunda sürdüreceğiz. Lider olmak için karlılıktan vazgeçmeyiz" dedi. Sonbaharla birlikte son 4 ayda tüm markaların hedeflerini tutturmak için kampanyalara yöneleceğini söyleyen Aybar, Renualt’nun da rakamların elverdiği ölçüde iddialı bir pazarlamaya yöneleceğini ifade etti.

 

 

Elektrikli araçlarla kaç liraya kaç km yol gidiliyor?

5 lirayla 150 km gidiyor 30 dakikada şarj oluyor…

 

Renault'nun yüzde 100 elektrikli modeli ZOE, Türkiye'de satışta. B sınıfında yer alan otomobilde 65 kW (88 beygir) güç ve 220 Nm tork üreten lityum batarya yer alıyor. ZOE hava ve sürüş koşularına bağlı olarak günlük kullanımda 100 km ila 150 km yol kat edebiliyor. Araç bu mesafe için sadece 5 liralık elektrik harcıyor.

Maksimum hızı 135 km/s olan araç 0'dan 50 km/s'ye 4 saniyede ulaşıyor.

Yüzde 3'lük ÖTV dilimine giren ZOE'nin fiyatı pil kira bedeli (ayda 59 euro) hariç 66 bin 500 lira. Dizel otomatik Clio'nun Türkiye'de 63 bin liraya satıldığını hatırlatalım. ZOE üç farklı şekilde ve sürede şarj edilebiliyor. Elektrikli araç, standart prizle 6-9 saat arasında, hızlı şarjla bataryanın yüzde 80'i 1 saatte ve yeni geliştirilen Cameleon ünitesiyle yüzde 80'i 30 dakikada şar oluyor.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.