1000 beygirlik Japon Subaru STI E-RA, Almanya’da kendini kanıtlayacak

Dört tekerlekten çekiş uzmanının sıfır emisyona dalışının habercisi olan yeni 1.000 beygirlik dört motorlu elektrikli yarış otomobiliyle Nürburgring’de rekor bir tur girişiminde bulunacak. Subaru STI E-RA konsepti Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

Türkiye’deki ilk tam elektrikli Subaru Solterra hakkında detayları öğrenmek isterseniz linkteki haberimize bakabilirsiniz.

Şirketin motor sporları bölümü Subaru Tecnica International, bu yıl otomobili Japonya pistlerinde test etti. Önümüzdeki 2023’ten itibarense Almanya’nın ünlü Nürburging Pisti’nde bir tur rekoru kırmaya çalışacak.

Subaru gözünü 6 dakika 40 saniyeden az bir sürede tur atmaya çevirmiş görünüyor. Zaten E-RA kısaltması “elektrikli rekoru girişimi”nin kısaltması.

Subaru STI E-RA : 800 kilovat yani 1073 beygir güç

STI E-RA, maksimum 800 kilovat veya yaklaşık 1.073 hp güç üretecek ve tescilli dört motorlu; dört tekerlekli tork yönlendirme sistemine sahip olacak.

Yamaha Motor Co., bir invertör ve dişli ile entegre; yüksek torklu, yüksek devirli motoru geliştirdi ve tedarik etti. 60 kilovat saatlik bir lityum iyon pil sisteme güç sağlıyor.

Subaru, tork yönlendirme sisteminin; tekerlek hızı, araç hızı, direksiyon açısı, G kuvveti, yalpalama oranı, fren basıncı ve tekerlek yükü gibi karmaşık bilgileri izleyerek; bunlara göre maksimum tutuş ve kontrol sağladığını söylüyor.

Subaru, 2030 yılına kadar küresel satışlarının yüzde 40’ını elektrikli araçlardan elde etmeyi planlıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.