15 yıl aradan sonra zarar

Avrupa’nın en büyük otomotiv üreticisi Volkswagen, 15 yıl sonra ilk kez zarar açıkladı. Bilgisayar yazılımıyla emisyon değerlerini normalinden daha düşük gösterdiğini ortaya çıkmasından sonra 11 milyon aracı geri çağıran VW, 3.çeyrekte 3.5 milyar euro operasyonel zarar açıkladı.

2014’ün üçüncü çeyreğinde Alman devin operasyonel karı 3.2 milyar euro olarak kayıtlara geçmişti. Uzun yıllar sonra ilk kez zarar açıklayan VW’nin Temmuz-Eylül döneminde vergi sonrasındaki zararı 1.6 milyar euro oldu. Volkswagen, geçen yılın üçüncü çeyreğinde 2.9 milyar euro net kar bildirmişti.

Önceki İçerikDuayen otomotivcinin yeni işi
Sonraki İçerikHyundai Assan’ın olimpiyat başarısı
Uzun yıllar Star Gazetesi otomotiv editörlüğünü yürüten yazar, 2013 yılından beri uzmanı olduğu otomotiv haberciliği konusunda yazılarını sürdürüyor. Bir süre PR alanında da çalışan yazar, otomotiv alanındaki makro yaklaşımlarını renkli üslubuyla yazılarına yansıtmasıyla dikkat çekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz