16. ODMD Gladyatörleri belli oldu

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) Satış ve İletişim Ödülleri’nin on altıncısı gerçekleştirildi.

Otomotivde 2025 yılı da rekor satış rakamlarıyla kapandı. Bu genel tablo içinde kimler kazandı, kimler kaybetti 16. ODMD Gladyatörleri belli oldu.

Ödül töreninde değerlendirmeler yapan ODMD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, 2025 yılının beklentilerin üzerinde geçtiğini belirterek,

  • Sektörümüz için 2025 yılı, globaldeki ve iç pazardaki gelişmeler yönünden tüm zorluklara rağmen olumlu bir sene oldu. Yılın başında geçen seneye paralel bir pazar hacmi öngörülüyordu ancak Türkiye’nin yüksek nüfusu, artan mobilite ihtiyacı ve yaşlanan araç parkının yenilenme zamanının gelmiş olması, yeni rekor satış adetlerini destekleyen temel faktörler oldu.
  • Bu tabloyla birlikte otomotiv pazarı, geçtiğimiz yılı yaklaşık yüzde 10.5’lik artışla 1 milyon 368 bin 400 adetle tamamladı. Hafif ticari araç pazarı 283 bin 904 adetle, artık milyon sınırını aşan binek araç pazarı ise 1 milyon 84 bin 496 adetle yılı tamamladı.
  • Bu adetlere ağır vasıta araç satışlarının henüz resmi olarak açıklanmayan bilgilerini de eklediğimizde, yaklaşık 1 milyon 415 bin adetlik hacme ulaşıldığını söyleyebiliriz.
  • Bugünkü sonuçlardan aldığımız cesaretle daha büyük hedeflere ulaşabileceğimizi biliyoruz. Artık 1.5 milyon adede çıkabileceğimizi, hatta bu seviyenin de aşılabileceğini konuşmaya başladık.
  • 2026 yılı beklentilerinden söz edersek, bu yılın da geçen yıla paralel bir sonuçla tamamlanacağını öngörüyoruz.
  • İhracatı, yarattığı istihdam, teknoloji katkısı ve son on yılda sağladığı 65 milyar dolarlık cari fazla ile Türkiye ekonomisinin en güçlü dinamo sektörlerinden biri konumunda.
  • 2025’te 42 milyar dolar seviyesine ulaşan ihracatımız da bu başarının en somut göstergelerinden biri.” dedi.

 

Gece toplam 21 dalda rekabete sahne oldu

“Satış” ve “İletişim” kategorilerinde toplam 21 dalda ödül verildi.

Satışlar alanındaki ödülleri kazananlar

En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Ford Courier

En Çok Satılan Otomobil Modeli: Fiat Egea

En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Ford

En Çok Satılan Otomobil Markası: Renault

En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: Toyota

En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: BYD

En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası: Renault

Yılın Basın Lansmanı: BYD – BYD Teknoloji Şovu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.