1600 Opet istasyonu perakende mağaza olacak

Akaryakıt fiyatlarında oluşan dar kar marjı markaların perakende iştahını arttırıyor. Opet, 1600’ü aşkın istasyonunda yer alan Fullmarket’leri 10 kategoride 1000’den fazla ürünün yer aldığı perakende zinciri Ultramarket’e dönüştürüyor.

Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca “İlk etapta İstanbul, Ankara, İzmir ve Balıkesir’de bulunan toplam 20 istasyonumuzu Ultramarket’e dönüştürdük; bu yıl sonuna kadar 100’e yakın istasyonumuzu birer perakende noktasına dönüştürmeyi planlıyoruz; market gelirlerinin toplam cirodaki payının yüzde 15 olmasını bekliyoruz” dedi.

Ultramarket’lerde gıdadan kişisel bakıma, teknolojiden oyuncağa; ev gereçlerinden oto aksesuarına kadar pek çok farklı kategoride ürüne yer verecek. “in bakery by Divan”, “Koçtaş”, “Starbucks on the go”, “Lipton”, “Dardanel Mister No”, “Rossmann”, “Automix” ve “TTec” gibi alanının öncüsü markalarla işbirliği yapan Opet; tüketiciye ihtiyaçlarını tek çatı altında, uygun fiyata ve taze/temiz/kaliteli bir şekilde sunmayı hedefliyor.

Çocuk ve aile tuvaleti geliyor

Bu değişim kapsamında Temiz Tuvalet Kampanyası ile birlikte Türkiye’de temizlik ve hijyen kavramları ile birlikte anılan Opet tuvaletlerine; çocuk ve aile tuvaletleri de ekleniyor.

(Soldan sağa) TTec YKÜ İrfan Yiğit, Rossmann Genel Müdürü Bilgin Çiftçi, Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum, Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Automix sahibi Vedat Aluf, Lipton Pazarlama Müdürü Bahadır Elezoğlu, Dardanel YKB Niyazi Önen, Maslak Mehmetçik Vakfı Opet’te biraraya geldi.

Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, Ağca, “Bir akaryakıt dağıtım markasından fazlasını sunduğumuz için müşterilerin kalbinde yer edindik. Sunduğumuz ürünlerin kalitesini geliştirdik, ürün çeşitliliğini artırdık ve istasyonlarımızı müşterilerimiz için keyifli vakit geçirebilecekleri birer yaşam alanı haline getirmeyi hedefledik. Bu amaçla iyi markalarla işbirliği yaptık. 2019 yılı içinde Antalya, Bursa, Manisa, Yalova, Adana, Mersin, Konya, Kayseri, Eskişehir, Kütahya, İzmit gibi Türkiye’nin her bölgesindeki istasyonlarımızda hızla bu değişimi gözlemleyeceğiz.” dedi.

Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum ise işbirliğine ilişkin, “Divan Grubu’nun alt markalarından biri olan In Bakery by Divan ile hali hazırda onlarca ürünümüzü 47 noktada misafirlerimize sunuyoruz. In Bakery by Divan, dört elementten yola çıkılarak tutku ile oluşturuldu; Doğa, Su, Ustalık ve Alev. Kalitemizi ve hizmet anlayışımızı en üst düzeyde tutarak ülkemizin birçok noktasında tüketicimize aynı standartlarda sunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ise “Daha küçük metrekareli Koçtaş Fix mağazalarımızla, “mahallenin Koçtaş’ı” olmuştuk. Şimdi de akaryakıt sektöründe değerli bir işbirliğine imza atıyoruz. Koçtaş reyonlarında ampul, pil, vida gibi müşterilerimizin yaşam alanlarında her an ihtiyaç duyabileceği ürünlere rahatlıkla ulaşabilmelerini sağlayacak ve böylelikle mağazamızın olmadığı noktalarda da müşterilerimizin 7/24 ihtiyaçlarını karşılayabileceğiz.” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.