2017 Tokyo Otomobil Fuarı için geri sayım başladı! İşte sahnedeki Japonlar

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan Japonya, sahip olduğu otomobil markalarıyla da otomotiv sektörünün önde gelen ülkelerinden biri konumunda. Honda’dan Nissan’a Toyota’dan Subaru’ya önemli markaların anavatanı olan Japonya, her yıl önemli bir fuara da ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 45’incisi düzenlenecek olan Tokyo Otomobil Fuarı, 27 Ekim günü kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Dünyanın en büyük otomobil üreticileri fuar kapsamında yeni modellerini sergilemek için gün saymaya başladı bile. Bu arada fuarın 5 Kasım gününe kadar açık kalacağının da altını çizelim.
Şimdi biz 45’inci Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilenecek Japon modellere yakından bakalım…
Honda, yakın zamanda bir fotoğrafını yayınladığı Sports EV konseptini Tokyo’da sergiliyor. Fotoğrafından anladığımız kadarıyla sportif çizgilere sahip olan aracın tamamen elektrikli olduğunu ve Honda’nın Al teknolojisi ile donatıldığını söyleyebiliriz. Sportif otomobile fuarda, daha önce Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Urban EV konsepti eşlik ediyor.
İki motorlu hibrit teknoloji ile donatılan beşinci nesil CR-V ve ocak ayındaki CES Expo’da tanıtılan NeuV konsepti de Tokyo’da sahneye çıkıyor.
2018 yılında üretim bandına çıkacak olan Lexus LS, anavatanı Japonya’da sergileniyor. LS modelinin 409 beygirlik 3.5 lt twin-turbo V6 motora sahip LS F Sport versiyonu da Tokyo’da görücüye çıkıyor.
Ayrıca, Lexus’un henüz ismini açıklamadığı bir konseptini de Tokyo’ya tanıtacağı konuşuluyor.
2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen Mazda RX-Vision konsepti, memleketinde de sergilenmek üzere Tokyo’da sahneye çıkıyor.
Honda gibi yakın zamanda elektrikli konsept SUV’unun tanıtım fotoğrafını yayınlayan Mitsubishi, bu modelini ilk kez Tokyo’da sahneye çıkarıyor. e-Evolution ismi verilen konsept, dünya prömiyerini Tokyo Otomobil Fuarı’nda yapıyor.
Infiniti Q60 ile aynı platformu paylaşan yedinci nesil Nissan Z modeli de Tokyo sahnesinde boy gösteriyor. Kalbinde 304 beygir güç üreten 3 litre twin-turbo V6 motorun kullanıldığı otomobilin, bir adet elektrikli motora sahip olduğu da dedikodular arasında.
Şimdilik konsept olan otomobilin 2019 yılında seri üretime geçmesi bekleniyor. Nissan fuarda ayrıca Nismo Leaf modelini de sergiliyor.
VIZIV Performance konseptinin gizemli bir fotoğrafını yayınlayan Subaru, tüm gizemi 27 Ekim’de açıklığa kavuşturacak. Subaru’nun Tokyo sahnesinde WRX STi modelinin S208 ismi verilen özel bir versiyonu da sergileniyor. S207’nin gelişmiş hâli olan S208’den yalnızca 450 adet üretilecek ve satışlar piyango yoluyla gerçekleştirilecek.
Subaru’nun standında BRZ modelinin özel bir versiyonu da bulunuyor.
Suzuki, 45’inci Tokyo Otomobil Fuarı’nda tüm konsept modellerini sergiliyor. Ancak, Suzuki standının assolisti e-Survivor. Elektrikli bu kompakt SUV dört çeker sisteme sahip.
Toyota da Tokyo’da dört yeni modelinin tanıtımını gerçekleştiriyor. Toyota standının başrolü ise GR HV Sports konseptinde. Spor otomobilde hibrit motor teknolojisi bulunuyor. Ayrıca, Supra modelinden bu yana Toyota’nın spor otomobillerinde görmediğimiz targa tavan, bu konseptte kendine yer buluyor.
Toyota fuarda ayrıca 2 litrelik benzinli ve elektrikli motorun kombine edildiği TJ Cruiser crossoverını da sergiliyor. Aracın ticari aracı andıran kara şeklindeki gövdesi, bir SUV’nin ön ızgarasıyla şık bir tezatlık oluşturuyor.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.