Türkiye’ye yaza gelecek makyajlı Golf’ün tüm yenilikleri

2016 yılında dünyanın en büyük otomotiv şirketi ünvanını ele geçiren Volkswagen, efsanevi Golf modelini makyajlıyor.
İçinde yeni bilgi eğlence sisteminin de bulunduğu yeni asistan sistemleriyle donatılan makyajlı Golf aynı zamanda yeni motorlara ve daha keskin bir tasarıma da kavuşuyor.
Kompakt sınıfta ilk kez göreceğimiz hareketle kontrol sistemi de Disover Pro ismiyle yeni Golf’te yerini aldı. Hemen altını çizelim, Discover Pro sistemi, Golf’ün sadece en üst donanımında satın alınabilecek.

Makyajlı Golf’ün dış tasarımında yeni ön ve arka tamponlar, LED gündüz farlarıyla zenginleştirilen yeni aydınlatma grupları, LED arka farlar ile tamamlanıyor.

Makyajlı Volkswagen Golf’ün arka tasarımı
  • Yaya algılama teknolojili Acil Fren Sistemi ve Trafik Sıkışıklık Asistanı gibi sürüş destek sistemleri de yeni Golf’ün standart güvenlik ekipmanları arasında yer alıyor. Golf’ün diğer güvenlik ekipmanlarını,
    Şerit Takip Sistemi,
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi,
  • Park Asistanı, Sürücü Uyarı Sistemi,
  • Trafik İşaretleri Algılama Sistemi ve
  • geri görüş kamerası olarak sıralayabiliriz.
  • Şerit Takip Asistanı ve otomatik mesafe kontrolü ile birlikte çalışan Trafik Sıkışıklık Asistanı, Golf’e sıkışık trafikte yarı-otonom özellik de kazandırıyor. Otomobil 60 km/s hıza kadar akan trafiği algılayarak, kendi kendine yol alabiliyor.

Gösterge panelinde 12.3 inçlik Aktif Bilgi Ekranı’nın görev aldığı makyajlı Golf bu sayede sürücüsüne online servislere ve uygulama erişebilmeye imkan verecek yeteneğe sahip olacak.

Makyajlı Volkswagen Golf’te yeni tasarıma sahip daha büyük dokunmatik ekranlar görev alıyor.

Giriş seviyesinde 6.5 inçlik bir ekranın da konumlandığı orta konsolun yer aldığı otomobilin üst donanımında 9.2 inçlik büyük bir dokunmatik ekran kullanılıyor. Otomobildeki navigasyon 2 boyutlu ya da 3 boyutlu olarak kullanılabiliyor.

Makyajlı Volkswagen Golf’ün kabini

2017 Volkswagen Golf motor seçenekleri

Makyajlı Golf’ün motor ailesine baktığımızda, karşımıza 1.5 litrelik TSI Evo motor çıkıyor. 150 beygirlik dört silindirli bu turbo motor Volkswagen’in Aktif Silindir Yönetimi (ACT) sistemi ile geliyor. Yeni 1.5 TSI motoru 130 beygirlik BlueMotion versiyonu takip ediyor. 1.5 TSI Evo motor fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 4.9 lt yakıt tüketiyor. BlueMotion versiyonunun tüketiminin ise 4.6 lt olduğu söyleniyor. Tabiki bu yakıt tüketim değerlerinin sürüş performansına göre değişebileceğinin altını çizelim.

Golf’ten daha yüksek performans isteyen sürücüler için ise Golf GTI ürün gamında hazır olarak bekliyor. Golf GTI’ın 240 HP ve 245 HP üreten iki farklı motor seçeneği bulunuyor. Makyajlı Golf ile birlikte 6 ileri DSG şanzıman yerini 7 ileri DSG şanzımana bırakıyor.

Makyajlı Volkswagen Golf’ün tüm fotoğrafları

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.