2019 yılının en güvenli otomobil modelleri

En güvenli otomobil listesini, Euro NCAP 2019 tarafından gerçekleştirilen en son güvenlik ve çarpışma testlerinin sonuçlarına göre genel ortalama alarak sizler için bir araya getirdik. Listenin tamamında Türkiye’de satışta bulunan ve ağır test değerlendirmelerini 5 yıldız alarak bitiren modeller yer alıyor.

İlk modelimiz genel güvenlik değerlendirmesini en yüksek not olan 5 yıldız alarak tamamlayan Ford Mondeo. Yetişkin yolcu testini yüzde 96,  çocuk güvenliği testini yüzde 87, yaya kontrol testini yüzde 70, güvenlik ekipmanları testini ise yüzde 73 ile tamamladı. Listemizin 15. sırasında yerini alıyor.

Audi A1; Boyutu küçük, fakat değerlendirmeden aldığı 5 yıldız kocaman. Yetişkin yolcu testini yüzde 95 ile tamamlıyor. Çocuk güvenliği testinden aldığı yüzde 85, yaya kontrol testinden aldığı yüzde 73 ve güvenlik ekipmanlarından aldığı yüzde 80’lik değerlendirme sonuçlarıyla listenin 14. sırasında konumlanıyor.

Euro NCAP testlerinin en sonuncusunda Ford Focus, listenin 13. sırasında en güvenli otomobil modelleri arasında. Yetişkin yolcu testi yüzde 96 olarak tamamlanmış. Çocuk yolcu testi yüzde 87, yaya kontrol testi yüzde 72 ve güvenlik ekipmanları testini ise yüzde 75’lik değerlendirmeyle tamamlayarak 5 yıldızını cebine atıyor.

Plastik çamurlukları yüzünden halk arasında gündeme gelse de yeni Renault Clio V dünyanın en güvenli otomobilleri arasında. Yetişkin yolcu testinden yüzde  96, çocuk yolcu testinden yüzde 89, yaya kontrol testinden yüzde 72 ve güvenlik ekipmanları testinden yüzde 75 alarak Türkiye’deki en güvenli otomobillerden biri.

2019 yılının son günlerinde listeye katılan Nissan Juke’da 5 yıldız alanlar arasında. Yetişkin yolcu testini yüzde 94’lük bir oranla tamamladı. Çocuk yolcu testini ise yüzde 85 güvenli olarak bitirdi. Yaya kontrol testini yüzde 81 ve güvenlik ekipmanları testini de yüzde 73 ile bitirmeyi başardı.

Ve Golf 8, bu sene çok ilgi gören yeni modellerden birisi olarak sürekli göz önündeydi. Yılın son testlerine katılabilmeyi başardı ve 5 yıldızı cebine attı. Yetişkin yolcu testinden yüzde 95 alan Golf, çocuk yolcu testini yüzde 89’la tamamladı. Yaya kontrol testini yüzde 76 ve güvenlik ekipmanları testini de yüzde 78’lik oranlarla başarıyla bitirdi.

Mercedes Benz B Serisi; Genellikle çocuklu ailelerin tercihi olmasının nedenlerinden biri de belli oldu. Yetişkin yolcu testinden yüzde 96 alan B Serisi, çocuk yolcu testinden ise yüzde 90 gibi başarılı bir oran elde etti. Yaya kontrol testini yüzde 78 ve güvenlik ekipmanları testini yüzde 75 ile tamamlayarak Euro NCAP 5 yıldızlı otomobiller arasında yerini aldı.

Toyota RAV4; Dünyanın en çok tercih edilen SUV modellerinden birisi. Yetişkin yolcu testini  yüzde 93 ile çocuk yolcu testini ise yüzde 87 puanla tamamlıyor. Yaya kontrol testini yüzde 85, güvenlik ekipmanları testini de yüzde 77 ile başarıyla bitiriyor.

Toyota Corolla; Dünyanın en çok satılan otomobili ünvanına sahip olan dünya otomobili Corolla. Yetişkin yolcu testinden yüzde 95 ve çocuk yolcu testinden yüzde 84’lük güzel bir oran yakalamış. Yaya kontrol testini yüzde 86 ve güvenlik ekipmanları testini de yüzde 77’lik oranlarla tamamlayıp en güvenli otomobiller listesinde yerini alıyor.

Yetişkin yolcu testinin en iyisi… Japon bagımsız markanın ilk elektrikli otomobili, Yeni Mazda CX30. Yetişkin yolcu testinden yüzde 99’luk net bir performans sergileyen CX30, çocuk yolcu testini yüzde 86, yaya koruma testini yüzde 80 ve güvenlik ekipmanları testini yüzde 77 alarak tamamladı. Mazda CX30 Euro NCAP 5 yıldız onaylılarından.

Yeni Mazda 3; Euro NCAP yetişkin yolcu testini yüzde 98 ile tamamlayarak kategorisinin en iyisi oldu. Çocuk yolcu testinden yüzde 87, yaya kontrol testinden 81 ve güvenlik ekipmanları testinden aldığı yüzde 73’lük başarılı sonuçlarla 5 yıldızlı güvenliğe sahip.

Yetişkin yolcu testinde yüzde 98’lik bir değerlendirme oranı alan Tesla Model X de en iyiler arasında. Çocuk yolcu testinden yüzde 81, yaya kontrol testinden yüzde 72 ve güvenlik ekipmanları testinden yüzde 94 alarak 5 yıldızlı otomobiller listesine girmeyi başarıyor.

Yeni Subaru Forester; Listenin en iyi ve en güvenli Japon otomobil modeli olarak yetişkin yolcu testini yüzde 97 başarı ile tamamlıyor. Çocuk yolcu testinden aldığı yüzde 91’lik oran ise SUV tercih eden aileler için önemli. Yaya kontrol testi yüzde 80 ve güvenlik ekipmanları testini ise yüzde 78’lik değerlendirmeyle tamamladı.

Yeni BMW 3 Series; En başarılı ikinci BMW modeli. Yetişkin yolcu testinden yüzde 97 gibi olması gereken bir oranı yakaladı. Çocuk yolcu testini yüzde 87, yaya kontrol testini yüzde 87 ve güvenlik ekipmanları testini yüzde 76 ile tamamladı.

Tesla Model 3; Listenin en iyi elektrikli otomobili, yetişkin yolcu testini yüzde 96 ile tamamlıyor. Çocuk yolcu testinden aldığı yüzde 86. Yaya kontrol testinden aldığı yüzde 74’lük oranlar ortalama. Güvenlik ekipmanları testinden yüzde 94 alarak listenin 3. sırasını paylaşıyor.

BMW Z4 için üstü açık, küçük falan demenin sırası değil. Çünkü dünyanın en güvenilir 2. otomobili. Yetişkin yolcu testinden yüzde 97; çocuk yolcu testinden yüzde 87; yaya kontrol testinden yüzde 91; ve güvenlik ekipmanları testinden yüzde 76 alarak sınıfının en iyisi olmayı başarıyor.

Dünyanın ve listenin en yüksek puanlısı yeni  Mercedes Benz CLA. Ortalama değerlendirme oranlarıyla dünyanın en güvenli otomobil modeli oluyor. Euro NCAP yetişkin yolcu testi yüzde 96; çocuk yolcu testi ise yüzde 91’lik puana sahip. Yaya kontrol testinden yüzde 91 alan CLA; güvenlik ekipmanları testini yüzde 75 gibi bir oranla tamamlıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.