2020 Golf GTI fotoğrafları paylaşıldı, neler değişti

Dünyanın en fazla satılan otomobillerinden biri olan Volkswagen Golf 8 inci  nesil olarak Avrupa’da birkaç ay önce satışa çıktı. Türkiye pazarında en iyi ihtimalle Eylül ayında Golf 8 modelini görebileceğiz. Şu sıralar gündem koronavirüs salgını olsa da VW boş durmuyor; Golf 8 serisini bir bir günyüzüne çıkarmaya devam ediyor. Şimdi sırada ilk nesilden beri Golf sevenlerin nefeslerini tutmasına yol açan Golf GTI 8 var. Golf GTI’da neler değişti, ne zaman satışa sunulacak, fiyatları ile ilgili bilgi var mı?

Hot hatch sınıfının seri başlarından biri olan Golf GTI, TCR versiyonu önceki hafta son testler için Nurburgring pistinde görüntülenmiş; kamuflajsız görüntüleri ortaya çıkmıştı. Volkswagen bugün yeni Golf GTI fotoğraflarını ve detaylarını da paylaştı. Karşımızda çevik sürüş, etkileyici tasarım, ergonomi, katkısız sürüş keyfi gibi konulara odaklanmış yeni GTI bulunuyor. Yeni Golf GTI, her zamankinden daha dijital, mobiliteye uyumlu, daha keskin tasarlanmış ve yolda daha etkileyici.

Herşeyden önce normal bir Golf’den onu ayıran turbo şarjlı 2 litrelik TSI 180 kW (245 PS) güç üreten motor yenilikçi. Mevcut GTI’da ABD’de elde edilen güç 228 HP, tork 258 NM idi. Fiyatı ise 28 bin 500 dolar civarında… Henüz yeni Golf GTI Avrupa’da ya da ABD’de satışa çıkmadı ama çıktığında fiyat aralığı eskisinden çok farklı olmayacak. Golf 8 Almanya başlangıç fiyatının 20 bin Euro’nun bir tık altında olduğunu hatırlatalım…

Dönelim yeniden 2 litrelik motora; maksimum dinamizm, maksimum konfor odaklı ve hem daha verimli hem de daha güçlü. Golf GTI’da bu motorla birlikte Yeni Araç Dinamikleri Yöneticisi adı verilen üst seviye kontrol sistemi ile birlikte; tüm elektromekanik çalışan dişli fonksiyonları merkezi olarak koordine ediliyor. ön aks kilitleme diferansiyeli ve sözkonusu sistem sayesinde Golf GTI’ın genel performansı daha da yüksek bir seviyeye çıkarılmış.

Sistem yeni bir yazılım uygulaması ve ayarlanabilir amortisörler içeren DCC’den daha da fazlasını içeriyor. GTI kullanıcısı, standart sürüş profili seçim özelliğini ve isteğe bağlı uyarlanabilir DCC modunu kullanarak kendi sürüş özelliklerini belirleyebiliyor.

Yeni GTI, daha keskin sürüş dinamikleri, daha da hassas bir sürüş deneyimi ortaya koyarken; önden çekişli araçların tipik bir özelliği olan ve aracın ön tekerleklerinin hızlı virajlarda tutunumu kaybetme eğilimini ortadan kaldıran bir sistemle yol alıyor.

GTI 8’de yeni tasarım, somut olarak geliştirilmiş dinamizmi karşılıyor. Yeni modelin ön taraftaki geniş hava girişleri yolda zemine olan baskıyı arttırıyor; düşük omuz çizgisi ile birlikte zemine yakın hale gelen ağırlık merkezi aracın sportif karakterini perçinliyor. Estetik olarak da hot hatch sınıfta öncü rolünü güçlendiriyor.

Modelin tasarım detaylarında alçak olarak ayarlanan standart LED farlar dikkat çekici. İsteğe bağlı olarak IQ.LIGHT – LED matris farlar da mevcut. Radyatör ızgarası ile birlikte çarpıcı bir travers oluşturan bu detaylarla birlikte motor kaputunun üst kısmına doğru olan kırmızı GTI çizgisi ön kısım boyunca uzanıyor. İlk kez, radyatör ızgarası, sol ve sağdaki far modüllerinin LED gündüz farlarına uzanan ince bir LED şerit ile aydınlatılabiliyor.

Yandan, standart Richmond 17 inç alaşım jantlar aracın imajına tam olarak uyuyor. Arkada, arkaya doğru önemli ölçüde uzanan bir GTI tavan spoyleri, arka aks üzerindeki aerodinamik basıncı arttırıyor.

Aşağıda, sportif difüzörler Golf 8’de standart motorlardan GTI modelini ayırıyor.

1976’da Volkswagen ilk Golf GTI’da özel bir iç mekan ortaya koymasıyla üz kazanmıştı. Bu ayrıntı gelişmiş dijital ekranlara sahip yeni modelde tipik GTI detayları ile birlikte korunmuş. Golf GTI artık standart olarak Start / Stop düğmesiyle çalışacak. Tamamen yeni bir özellik olarak, kapılar açıldıktan sonra GTI motoru çalışana kadar düğme kırmızı renkte yanıp sönüyor.

Golf GTI çok işlevli deri spor direksiyon simidine sahip. Üç kollu spor direksiyonda, dokunmatik kontroller ve isteğe bağlı Travel Assist-seyahat yardımı- düğmesi yer alıyor. Travel Assist 210 km / s hıza kadar aktif. GTI amblemi spor koltuklarda yeni bir yorumda da ortaya çıkıyor.

Yeni Golf’de en önemli devrimlerden biri dijital ekranlar. GTI üzerinde de aynı şekilde yer alan ekranlar kapılar açılır açılmaz devreye giriyor. 8.25 inç ekran standart, 10 inç Discover Pro ise paket olarak isteğe bağlı alınabiliyor. Standart olarak gelen arka plan aydınlatması, ekranlar ve diğer birçok aydınlatılmış iç alanda hakim durumda ve tam 30 farklı yapılandırılabilir renk yelpazesine sahip.

Golf GTI

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.