2022 Avrupa’da Satın Alınabilecek En İyi Otomobil ödülü Dacia Spring’e verildi

Geçtiğimiz Ekim ayında finalistleri belirlenen Avrupa’da 2022 yılının satın alınabilecek en iyi otomobil (Best Buy Car of Europe 2022) yarışmasının kazananı açıklandı. 6 otomobilin yer aldığı finalde ödüle uzanan isim elektrikli Dacia Spring oldu.

Hyundai Bayon, Renault Arkana, Skoda Fabia, Toyota Yaris Cross ve Opel Mokka-e ile yarışan Dacia Spring; 32 Avrupa ülkesinden gelen 32 gazeteci jüri oylamasıyla ödülü kazanmayı başardı. 21 yıllık tarihinde ilk kez tamamen elektrikli bir aracı kazanan olarak belirleyen jüri, Dacia Spring’i açık ara en iyi ve en uygun fiyatlı otomobil olarak oyladı.

2021 dacia spring teknik özellikleri

2022 Avrupa’da Satın Alınabilecek En İyi Otomobil Dacia Spring Neler Sunuyor?

2021 yılındaki ödülün sahibi Seat Leon’un yerine geçen Dacia Spring, Euro NCAP testlerinde iyi bir performans sergilemese de; aldığı 43 bin adet ön siparişle fiyat/performans oranlarıyla tercih edilen bir şehir otomobili olduğunu gösteriyor.

SUV görünümüne sahip yüzde 100 elektrikli bir otomobil olan yeni Dacia Spring; çoğu şehir içi ve şehirlerarası sürüş ihtiyaçlarına 230 km’lik (şehir içi 305 km WLTP) menziliyle karşılık veriyor. ECO teknolojisiyle birlikte mevcut menzili en üst düzeye çıkaran Spring, yaklaşık 31 HP güç üretebiliyor ve en yüksek 99 km/s hıza ulaşabiliyor. Normal modda ise en yüksek hız yaklaşık 125 km/s.

Standart bir ev prizinde 14 saat sonunda yüzde 100 şarj olan Spring, genel bir DC şarj istasyonunda ise yüzde 10 ila 80 arası şarja bir saatten kısa sürede ulaşıyor. Ücretsiz bir Dacia mobil uygulaması ile pil seviyesini ve kalan menzili takip etmek de mümkün. Ayrıca bu uygulama sayesinde sürücü, aracını nereye park ettiğini bile görebiliyor.

Yeni Dacia Spring 2021 Hakkında Daha Fazla Bilgiye Buradan Ulaşabilirsiniz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.