2022 Honda Civic ABD çarpışma testinden tam not aldı

Herkes için güvenlik yaklaşımıyla kazasız bir toplum vizyonunu temel alan Honda’nın yolu paylaşan herkesin güvenliğini artırmak için yaptığı çalışmalar hedefine adım adım yaklaşıyor. 2022 Honda Civic, Amerikan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından gerçekleştirilen çarpışma testlerinden mükemmel sonuçlar elde etti.

Her değerlendirmede mümkün olan en yüksek puanları alan Civic; başka bir arabayla ve bir yaya ile çarpışmayı önlemek için tüm önden çarpışma önleme testlerinde “Üstün” derecesini aldı. Çocuk koltuğu bağlantı erişimi ve far performansı gibi kategorilerdeki başarılarıyla da sedan ve hatchback karoseri tipleri ödüle uzandı.

Sedan ve hatchback gövde tipleriyle en yüksek Top Safety Pick+ ödülünü kazanan Civic, bu ödülle birlikte daha önce güvenlik testlerinden tam not alan sekiz Honda modeli arasına katılmış oldu.

Yeni Honda Civic hatchback ortaya çıktı, motoru ne olacak?

2022 honda civic
Yeni Honda Civic Hatchback

Çarpışma Azaltıcı Fren Sistemi (CMBS) içeren Honda Sensing güvenlik ve sürücüye yardımcı teknolojiler paketiyle donatılan tüm 2022 Honda Civic versiyonları; aynı zamanda Honda’nın çok çeşitli önden çarpışmalarda yolcuları korumaya yardımcı olmak için tasarlanmış tescilli Gelişmiş Uyumluluk Mühendisliği (ACE) gövde yapısından ve gelişmiş tamamlayıcı güvenlik sistemlerinden yararlanıyor.

Bugün ABD yollarında yaklaşık 5 milyon Honda aracında bulunan Honda Sensing; tüm yeni Honda modellerinde artık standart ya da opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

O bir efsane: Honda Civic’in 50 yıla uzanan serüveni

IIHS testine ek olarak, NHTSA’nın 2021 NCAP testinde tam olarak değerlendirilen tüm Honda modelleri genel olarak 5 yıldız aldı. Henüz değerlendirilmemiş olsa da 2022 Honda Civic versiyonlarının Global ve Euro NCAP testlerinde de tam puan alması bekleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.