2016 Honda Civic Sedan kamuflajlı

Son olraak 2012 yılında komple yenilenen ve o taripten bu yana facelift operasyonlarıyla bgüne gelen Civic Sedan 2016 yılına hazırlanıyor. Yeni Honda Civic Sedan'ın 2016 yılında yollara çıkması bekleniyor.

 

Yeni Civic Sedan'ın test sürüşü çalışmaları devam ediyor. ABD'de test sürüşünde yakalanan yeni nesil Civic Sedan, Türkiye'de de üretilecek.

Bu konuda ilk açıklama bu yılın başında Honda Türkiye üst yönetimi tarafından yapılmıştı.

Alınan ilk bilgiler yeni nesil Civic Sedan'ın Accord platformun yakın veya aynı platformla üretileceği üzerine yoğunlaşıyor. 

Bu da yeni nesil Civic Sedan için iyi haber olarak değerlendiriliyor.

 

Honda, yeni Civic Sedan'ın bilgilerini sır olarak saklıyor. Şimdiye kadar sadece yeni Civic Sedan'ın Türkiye'de üreteleceği resmi açıklaması yapıldı. Yani HOnda Türkiye, Şekerpınar'daki tesislerinde yola devam edecek.

 

2016-Honda-Civic-Sedan

 

HONDA CIVIC SEDAN'A DİZEL MOTOR GELECEK Mİ?

 

Henüz bu soruya resmen evet denmedi. Ama Civic HB modelinde kullanılan düşük yakıt tüketimi ile dikkat çeken dizel motorun yeni nesil Civic Sedan'a da uygulanması sürpriz omayacak. Bu yılın başında Honda yöneticileri ile yapılan bir toplantıda bunun yeni nesil Civic Sedan üretiminde gündeme geleceği resmen dile getirimişti.

Honda'nın şimdi de 1.6-dizel-otomatik üçlüsünü kurduğu dikkate alındığında, 2016 Honda Civic Sedan'da 1.6 dizel otomatik görülmesi şaşırtıcı olmaz.

 

Yeni sedanın kamuflajlı fotoğraflarına baktığımızda aerodinamisindeki değişiklik göze çarpıyor. Alman markaların sportif çizgilerine benzerlik gözlerden kaçmıyor. Coupe tarz, kendini arka kapılardan itibaren alçalan çizgiyle kendini hissettiriyor.

 

 

Honda'nın mevcut Civic Sedan'da global krizin hemen ardından deprem-tsunami-nükleer patlama üçlüsüne denk gelen şanssızlığını kıracağı ve arzu ettiği rakamlara ulaşmak için yüksek performans göstereceğinin işaretleri görülüyor.

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.