OGD, Türkiye’de Yılın Otomobili 2019 finalistlerini açıkladı

Üyesi olduğum Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), kurulduğundan bu yana  geçen kısa süre içinde Türkiye’de alanının en etkin derneklerinden biri haline geldi.

OGD’nin üç yıldan bu yana verdiği ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ ödülü de çok kısa sürede en ciddiye alınan ödüller arasında yerini aldı.  

Skoda Superb 2016 yılında,

Renault Megane Sedan 2017 yılında 

Hyundai Ioniq Hybrid de 2018 yılında Türkiye’de ‘Yılın Otomobili’ unvanını kazanmıştı. 

OGD, otomotiv sektörü bu yıl sıkıntılı bir dönem geçirmesine rağmen bu yıl yine Türkiye’de ‘Yılın Otomobili’ seçimini gerçekleştiriyor. 

Bu yılın otomobilini belirlemek için de geri sayım başladı ve dördüncüsü düzenlenen Türkiye’de ‘Yılın Otomobili’ yarışmasında finale kalan otomobiller belli oldu…

İki aşamalı olarak düzenlenen yarışmanın ilk etabında, otomotiv konusunda uzman gazetecilerden oluşan OGD üyeleri, yaptıkları oylama ile 7 finalist otomobili belirledi. Aday olan 21 yeni model arasından;

finale kalan modelleri görmek için haberimize bakınız.

Son viraja doğru

Yarışmanın ikinci etabında finale kalan bu 7 otomobil için 9 Nisan tarihinde İntercity İstanbul Park’ta test sürüşü düzenlenecek; ve ardından ikinci oylamaya geçilecek. OGD üyelerinden oluşan her jüri üyesi sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıtacak. En fazla puan alan finalist, Türkiye’de Yılın Otomobili seçilecek. 

OGD üyeleri oylarını ‘tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat/değer oranı’ kriterlerini göz önüne alarak kullanacaklar.

Ve ödülün sahibi olacak otomobil, 16 Nisan 2019’da düzenlenecek gala gecesiyle açıklanacak…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.