Avrupa’da satılan araçların yüzde 60’ını filolar oluşturuyor

Araç kiralama şirketi LeasePlan, iklim değişikliği ve çevreyi korumaya yönelik politikaları yakından takip ederek yeni çalışmalara imza atıyor. LeasePlan, 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Konferansı COP26 öncesi “Kurumsal filolar iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edebilir?” isimli bir rapor yayınladı.

Rapora göre, şu anda Avrupa’da satılan tüm yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 60’ını yani her 10 araçtan 6’sını şirket araçları oluşturuyor. Şirket araçları hususi araçlara göre ortalama 2,25 kat daha fazla yol kat ediyor. Ayrıca, 2019 yılındaki yeni şirket araç kayıtlarının yüzde 96’sı benzinli ve dizel yakıtlı araçlardan oluşuyor.

LeasePlan tarafından küresel C02 emisyonlarının yaklaşık yüzde 20’sini karayolu taşımacılığının oluşturduğu belirtilen veriler doğrultusunda; elektrikli şirket araçlarına geçişin sıfır emisyon politikalarının gerçekleşmesine önemli ölçüde katkıda bulunabileceğini vurgulanıyor.

Elektrikli araçlar artık yüzde 4,6’lık bir küresel pazar payına sahip. Bugün 10 milyon olan küresel elektrikli araç adedinin 2030’da 145 milyona çıkması bekleniyor.

17 ülke 2050’ye kadar içten yanmalı araç satışını yasaklıyor

LeasePlan araç kiralama şirketinin “Kurumsal filolar iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edebilir?” raporunda, dünyadaki sıfır emisyon hedeflerine yönelik güncel durum ortaya koyuldu. Avrupa Parlamentosu’nun sıfır karbon emisyonuna geçişe yardımcı olacak bir dizi girişimleri tartışacağı belirtildi. Bunun yanı sıra, AB’nin büyük şirketleri 2030 yılına kadar sıfır emisyona geçme zorunluluğuyla karşı karşıya bırakabileceği de ifade edildi.

Aynı zamanda, İngiltere’nin 2030’dan itibaren yeni içten yanmalı motora sahip araçların satışını yasaklamak da dahil bir dizi cesur adım attığı, ABD’de ise Biden yönetiminin kısa süre önce, 2030’da satılan tüm yeni araçların yarısının sıfır emisyonlu, pilli elektrikli, plug-in hibrit veya yakıt hücreli elektrikli araçlardan oluşmasına yönelik kararname imzaladığına özellikle dikkat çekildi.

Araç kiralama firması LeasePlan raporu, şu ana kadar 17 ülkenin 2030 ila 2050 yılları arasında içten yanmalı motora sahip araçların satışını tamamen durdurmayı hedeflediğini belirtiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.