Crossover savaşına Lexus LBX uygun fiyatla katılacak

Lüks otomobil üreticisi Toyota markası Lexus küçük crossover sınıfına gireceği LBX modelini gösterdi. Lexus markasının ilk küçük crossover oyuncusu LBX, daha düşük bütçeli tüketicilerle markanın tanışmasını sağlayacak. Yeni model 2024’ün ilk çeyreğinden itibaren Avrupa ile birlikte Türkiye’de de satışa çıkacak.

En düşük fiyatlı Lexus olacak

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, seneye satışa çıkacak küçük crossoverın rekabetçi fiyatıyla Lexus’un en ulaşılabilir modeli olacağını ifade ediyor. Bozkurt, Lexus 2024 hedefini daha önce açıklamıştı: 2 bin adet.

Lexus markasının imza niteliğindeki ön panjur tasarımı yeniden yorumlandı. Plakalık tamponun altına konumlandırılırken LEXUS yazısı ise bagaj kapağının üzerine yerleştirildi. Bununla birlikte Lexus’un yeni modellerinde bir imza haline gelen L şekilli şerit ışıklandırma grubunun son versiyonu LBX modelinde yer alıyor.

LBX, 4,190 mm uzunluğa, 1,825 mm genişliğe, 1,545 mm yüksekliğe ve 2,580 mm aks aralığına sahip.

Lexus LBX kabin
Lexus LBX kabini böyle görünüyor.

LBX hibrit motorla gelecek

LBX, yeni nesil kendi kendini şarj eden 1.5 litrelik üç silindirli motoru içeren Lexus hibrit sistemini kullanacak. Tam hibrit sistem, 136 DIN hp maksimum güç ve 185 Nm maksimum tork üretiyor. Yeni E-CVT şanzımanla eşleştirilen LBX’de yeni iki kutuplu nikel-metal hidrit batarya kullanılıyor.

Lexus LBX ürün gamı
Lexus LBX ürün gamı

Bazı özellikleri ise şöyle:

  • Bagaj hacmi: 332 litreye kadar
  • Elektrikli bagaj kapağı opsiyonel
  • “Hey Lexus” sesli asistanın yanı sıra Apple CarPlay ve Android Auto bağlantıları
  • Opsiyonel dijital anahtar: Akıllı telefonlarla uyumlu olan özellik, kullanıcıların telefonlarını kullanarak aracın kapı kilitlerini açmasını ve aracı çalıştırmalarını sağlıyor. Kullanıcıların telefonlarını çantadan veya cebinden çıkarmasını gerektirmeden çalışan akıllı anahtar, araca erişim gerektiğinde başkalarıyla da paylaşılma imkanı veriyor. 
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.