Yeni Forester testte yakalandı!

Japon otomobil üreticisi Subaru,   Forester modelinin yenileme çalışmalarında test sürüşlerine başladı. Ülkemizde 2.0 lt dizel ve benzinli iki farklı motor seçeneği ile satılan Forester , 160 bin TL’den başlıyor. Forester’ın donanım seviyesi yükseldikçe fiyatı da 213 bin TL seviyesine çıkıyor. Benzinli motoru 100 kilometrede ortalama 6.5 lt yakıt tüketen mevcut Forester sürücüsüne  150 hp güç sunuyor.

Şu sıralar tamamen yenilenen Forester’ın test sürüşünü gerçekleştiren Subaru, yeni modelini casus fotoğrafçıların objektifinden kaçıramadı. Yoğun kamuflajlı şekilde yakalanan 2019 Subaru Forester, Subaru Global Platform üzerinde yükseliyor. Yeni Forester’ın çizgilerinin, Subaru Ascent konsept SUV’undan izler taşıdığını söylemek de mümkün.

Yeni Forester henüz kamuflajlı.

Forester’ın yenilikleri

Subaru cephesinden yapılan açıklamaya göre, yeni platforma kavuşan Forester, bu sayede daha rijit bir gövdeye kavuştu. Titreşimi ve gürültüyü azaltan süspansiyonlarıyla Forester, artık kabinde daha yüksek konfor sunuyor. Bu arada, Subaru’nun söz konusu yeni platformunun elektrikli güç aktarma organlarının kullanımına izin verdiğinin de altını çizelim. Bu da demek oluyor ki; Subaru, her an yeni Forester için plug-in hibrit versiyon duyurabilir.

Kamuflaja rağmen güçlü hatlar kendini belli ediyor

Subaru Ascent konsepti New York’taydı

Subaru Ascent konsepti

Subaru, en son düzenlenen New York Otomobil Fuarı’nda Ascent konseptini otomobil severlerle buluşturdu. Yeni 2.4 litrelik direkt enjeksiyonlu ve turbo beslemeli benzinli motora sahip Ascent markanın en büyük SUV’u olarak sergilendi. Tasarımında geniş çamurlukları ve heybetli radyatör ızgarasıyla markanın simetrik sürekli dört çeker felsefesine vurgu yapan 7 kişilik konsept SUV, 5 bin 50 milimetre uzunluğunda, bin 990 milimetre genişliğinde ve bin 840 milimetre yüksekliğinde.

Daha agresif bir görünüm sergiliyor. Kamuflajın gizlediği ön ızgara, konsept modelde oldukça büyük.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.