33. İstanbul Film Festivali başladı, ünlüleri Renault Latitude taşıdı

 

 

Sinemaseverlerin her yıl dörtgözle beklediği İstanbul Sinema Festivali 33. kez perdelerini açtı. Festival'de Türk sineması da 100. yaşını kutluyor.

 

33. İstanbul Film Festivali'nin 4 Nisan Cuma akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen açılış töreninde Türkiye sinemasına yıllar boyu emek veren isimlere İstanbul Film Festivali Onur Ödülleri takdim edildi.

Bu önemli sanat etkinliğinin ulaşım spons orluğunda ise Renalut'nun imzası var.

 

Renault, uzun zamandır dünyanın önde gelen Film Festivallerine verdiği düzenliği desteği, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği ve 20 Nisan'a kadar devam edecek 33. İstanbul Film Festivali'nde de gösteriyor.

 

Türk Sinemasının da 100. Yaşını kutladığı, 33. İstanbul Film Festivali'nin açılış galasında Renault, "Filme Gider" araçlarıyla Festivalin Onur Ödülleri'ne değer görülen ünlü isimlerini kırmızı halıya taşıdı.

 

Renault, Festival'in bu yolki Onur Ödülü'ne layık görülen senarist Umur Bugay, oyuncu Sevda Ferdağ, yapımcı Abdurrahman Keskiner ve müzisyen Atilla Özdemiroğlu'na "Filme Gider" Latitude araçlarını tahsis etti.

"Filme Gider" araçlarıyla galaya gelen diğer sinema emektarları Yıldız Kenter ve Menderes Samancılar oldu.

 

Bedava Festival Bileti

Festival Filmlerini Ücretsiz İzlemek İsteyenler için adres: Facebook.com/RenaultTurkiye

 

200'den fazla yapımı sinemaseverlerle buluşturacak olan festivalde sinema tutkunları, bazı filmlere Renault davetlisi olarak katılabiliyor.

Facebook üzerinden gerçekleştirilen sorulara yorumlarını paylaşan kullanıcılar farklı festival filmlerine bilet kazanma şansı yakalıyor.

 

Twizy festivalde kamera önünde

Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar, Renault ve sinema ilişkisi ile ilgili yaptığı açıklamada şu detaylara yer verdi:

"Lumiere Kardeşler'in ilk kameranın patentini almalarından sadece 4 yıl sonra Renault otomobil de bir filmde yer aldı. Sonraki yüzyıl sinema da otomotiv endüstrisi de büyük teknolojik değişimler geçirdi. Renault, sinema ilişkisi ise hiç kesilmedi. James Bond'dan Ve Tanrı Kadını Yarattı'ya kadar birçok unutulmaz filmde Renault otomobilleri film sahnesindeydi. Renault olarak prodüksiyon şirketleri için tüm modellerden oluşan 40 araçlık bir filomuz bulunuyor. Bu yıl festival kapsamında gösterilen Terry Gilliam'ın Sıfır Teorisi'nde de Twizy modelimiz yine kamera önünde."

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.