Babayiğit, belli oldu

 

Geçen hafta şirketin KAP’a yaptüığı açıklamadan sonra bugün de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “1. sıradaki oluşuma proje revizyonu için ek süre verildi” dedi.

Bakan Işık, elektrikli “babayiğit” konusunda bugün AA’ya şu açıklamayı yaptı:

“TÜBİTAK'a yapılan 20 proje başvurusu mali, teknik ve hukuki olarak değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonunda 10 proje elenirken, kalan 10 proje  ‘Elektrikli Araç Teknolojilerinin Geliştirilmesi’ çağrısının ikinci aşamasına başvurmaya hak kazandı. 

İkinci aşamaya 7 proje önerildi. 

Projeleri öneren konsorsiyumlar, ayrıntılı projelerini Aralık 2013'e kadar TÜBİTAK'a sundu. 

Sunulan projeler 6 ayrı başlıkta ve 31 konu uzmanı tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda yapılan puanlamada 1. sırada yer alan proje revizyona gönderildi. 

Projeyi önerenlerin gerekli revizyonları yapmaları durumunda proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek ve Ar-Ge sürecine geçilecek.

Desteklenecek projeler en fazla 4 yıl içinde tamamlanacak ve bu süre sonunda prototip araçlar hazır hale getirilecek. Ardından üretici kuruluşlar tarafından seri üretime geçilecek. TÜBİTAK, sahip olduğu fikri hakları, aracın Türkiye'de üretilmesi ve 5  yıl süreyle üretim ve satış garantisi verilmesi durumunda üretici kuruluşa  devredecek.”

"BABAYİĞİTLİK" YOLUNDA AIOS 

Konuyla ilgili Anadolu Isuzu tarafından KAP’a yapılan açıklamalarda, bütçe revizyonunun 6 Haziran tarihine kadar tamamlanacağı, diğer çalışmaların da haziran sonuna kadar tamamlanmasının istendiği açıklanmıştı.

Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi AIOS Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bu konuda kendilerine TÜBİTAK’tan yazı geldiğini açıklamıştı. Elektrikli otobüs tarzı çalışmalarının kabul gördüğüne değinen Arıkan, “bu alanda dünyada en ileri noktaya Çin ulaştı. Türkiye de iyi bir gelişme gösteriyor. Öncelikle ar-ge çalmışmaları tamamlanacak projenin ticarileştirilmesi ise daha sonraki bir aşama” demişti.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.