Cam filminde 43R istisnası

VW-Golf-GTI

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, yasağın camlarına sonradan film kaplatan tüm araçları kapsadığını, tek istisnasının fabrika çıkışlı araçlar olduğunu söyledi. Bakan Özlü de, yasağın terörle alakalı olduğunu belirterek “Bir terör eylemi olur ve ‘bu cam filminden dolayı olmuştur’ derlerse, bunun sorumluluğunu almak zordur” dedi.

Hürriyet’ten Aysel Alp’in aktardığına göre Bakan Özlü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çıkışında gazetecilerin cam filmi yasağının kapsamına ilişkin soruları üzerine, aslında yasağın hiç kalkmadığını vurguladı.

Geçen yıl 26 Ekim’de yönetmelik değişikliği yaptıklarını bunun da bir yıl sonra yürürlüğe gireceğini anlattı.

‘KONU TERÖR, SORUMLULUĞUNU ALMAK ZOR’

Özlü, “Biz bu yasağı kaldırma iradesi gösterdik. Ancak Nisan ayından itibaren emniyetle yapılan görüşmelerde, ‘terör eylemleri var, tespit etmekte zorlanıyoruz’ talepleri üzerine yasağı sonlandırma yönündeki iradeyi ortadan kaldırdık. Bir terör eylemi olur ve ‘bu cam filminden dolayı olmuştur’ derlerse, bunun sorumluluğunu almak zordur. Konu terör, insanların güvenliği, o bakımdan bir şey diyemiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

YASAĞIN TEK İSTİSNASI 43R

Bakanlık yetkilileri ise cam filmlerinin çeşitli dereceleri olduğu ve bazıları için yasak olmadığı söylentilerine “Bu doğru değil. Yasak tüm araçları ve camlara sonradan taktırılan tüm filmleri kapsıyor. Uygulamanın tek istisnası fabrika çıkışlı 43R onaylı , sürücünün arka kısmında kalan renkli camlara sahip araçlar. Sadece bunlar için bir yasak yok” bilgisini verdiler.

Önceki İçerikCB1000R
Sonraki İçerikSaatte 444 kilometre! Yeni dünya seri üretim oto hız rekoru kırıldı
20 yıllık gazeteci ve görsel yönetmen. Akşam Gazetesi'nde uzun yıllar otomotiv sayfalarının tasarımını yönetti. Kuruluşudan bu yana otoajanda.com ile çalışıyor. Otomotiv haberciliği ve görsel yönetmenlik uzmanlık alanları arasında başta geliyor. Uzun otomobil yolculukları, test sürüşleri en önemli hobileri arasında.

1 Yorum

  1. Nasıl yani, Emniyet renkli cam olunca içeriyi görüyor, cam filmi olunca görmüyor mu? Eğer terörle ilgili bir zaaf oluşturuyorsa hiçbir şekilde karartılmış cam kullanılmaması lazım değil mi? 43R daha mı saydam?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz