
Dünyada yılın otomobili elektrikli Jaguar oldu
Dünyada Yılın Otomobili Ödülü 2019 Jaguar I-PACE modelinin oldu. Jaguar, tamamen elektrikli SUV modeli I-PACE ile Dünyada Yılın Otomobili (World Car of The Year Awards) seçimlerinde büyük ödül de dâhil 3 ödülün sahibi oldu.

New York Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, 3 büyük ödülü kazandığı açıklanan Jaguar I-PACE; Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nin 15 yıllık tarihinde aynı anda 3 farklı dalda ödül alan ilk araç oldu. 24 farklı ülkeden 86 otomobil gazetecisinin değerlendirdiği Jaguar I-PACE, Avrupa’da Yılın Otomobili seçildikten sadece bir kaç hafta sonra bu 3 büyük ödülü de kazandı.
Jaguar I-PACE, 2019 Dünyada Yılın Otomobili büyük ödülünün yanı sıra, 2017 yılında F-PACE’in de kazanmış olduğu Dünyada Yılın Tasarımı ve Dünyada Yılın En Çevreci Otomobili ödüllerini de almaya hak kazandı. Jaguar I-PACE son 1 yılda dünya genelinde 62 ödül aldı.
Sıfırdan bir elektrikli tasarım
Jaguar Land Rover CEO’su Prof. Dr. Ralp Speth, “Destination Zero” vizyonumuzla çıktığımız yolda, sıfır emisyon, sıfır kaza ve sıfır trafik sıkışıklığı vizyonumuzla sürekli geleceğe doğru ilerliyoruz. I-PACE bu hedefimize ulaşmamızı sağlayan ilk adımımızdı. Elektrikli otomobiller henüz niş bir tercih olarak görülürken, Jaguar olarak biz, onu üretmek üzere tasarlamaya başlamıştık. Sıfırdan başlayarak, gerçek bir sürücü otomobili olabilecek bir Jaguar modelini, dünyanın en iyi premium elektrikli otomobilini üretmek için harekete geçtik.”
Jaguar’ın tamamen elektrikli ilk performans SUV modeli Jaguar I-PACE, 470 km’lik menzile sahip, 4,8 saniyede 100 km/sa hıza ulaşıyor. Jaguar I-PACE’in 90 kWh gücündeki bataryası yüksek enerji yoğunluklu lityum iyon hücrelerinden meydana geliyor. I-PACE’te bulunan iki sabit mıknatıslı senkron elektrikli motor 400 BG güç ve 696 Nm tork üretiyor.
- PHEV 3008’i ön siparişe açtı, hedef büyüttü
- 3.4 milyarlık ihracata karşılık sadece Tesla ithalatına 300 milyon ödendi
- Mercedes yeni CLA için üç vardiya üretim yapacak
- Giriş seviyesi Ferrari Amalfi Roma’nın yerini aldı
- 2025 ilk 6 yarı karnesi: Kazananlar kaybedenler
- Haziran 2025 satışları zirveyi pick up’larla gördü
- Gold Wing 50. yıl özel versiyonu 50 tane geldi, 50’si de satıldı
- Xiaomi YU7 lansmanda 259 bin sipariş aldı
- Araç muayenenin yeni adı Turka olacak
- Belçika üretimi EX30 ile Türkiye’de rekor kıracak