Dünyanın en sağlam pickupları

Her biri birer “canavar”. Her biri özel yapım. Markaların hem dahi hem de sınırlanmış mühendisliklerinin ötesine geçen araçlar bunlar. Ya çölleri geçmek için veya kutuplarda yol almak için projelendiriliyorlar. Tekerleklerinden amortisörlerine, yalıtımlarından iç donanım ve ekipmanlarına tamamen özel hesaplarla ortaya çıkıyorlar. Dünyanın en güçlü arabaları onlar.

İşte en zor koşulların hakkından gelen üretilip, yola çıkmış beş canavar pickup
Çöl savaşçısı Mitsubishi L200 Desert Warrior: 2017 yılında İngiltere  Birmingham’da yapılan  Ticari Araçlar Fuarı’nda ilk lansmanı yapıldığında büyük ilgi çekmişti. Desert Warrior  adı verilen özel versiyon, Dakar Rallisi’ndeki yarış araçlarına bakılarak oluşturuldu.
2400 cc motor ve 4 çeker sistemi gibi ana bölümlerde değişikliğe gidilmeyen standart bir L200’ün dış kabuğu roll cage (takla kafesi) ile sağlamlaştırıldı. Devrilme riskine karyı içerideler bu kafesin içinde korumada kalacaklar. Yine aracın içinde yolculuk için 5 noktadan bağlantılı yarış tipi koltuklar kullanıldı. Dışarıda ise patlasa da gidebilen 35 inçlik çok özel lastikler, özel led aydınlatmalar aracın her koşulda gidebilmesi için projeye dahil edildi. Aracın standart yüksekliğini artıran güçlendirilmiş süspansiyonları da içeren yükseltme kiti, özel üretim tamponlar ağır koşullarda çalışabilen ön makara ve arka tarafa yerleştirilmiş uçak kanadından esinlenen bir spoiler ise diğer tamamlayıcı değişiklikler olarak listeye eklendi. Ve ortaya L200 Çöl Savaşçısı çıktı.
Kutup Fatihi Toyota Hilux  Arctic:  1990 yılında İzlanda’da kurulan Arctic adlı şirket, zorlu kış koşullarında hayatın devamını sağlayacak 4 çeker arazi  araçlarını güçlendirme işi yapmaya başladı.
Kutup bölgesi gibi yaşamanın imkansıza yaklaştığı en zorlu buzul bölgelerde görev yapan bilim adamları ve macera severler için standart Toyota Hilux’ı kar kaplanına çevirme operasyonuna start verdi. Yapılan işler yerini buldu. Arctic şirketi günümüzde İngiltere, Norveç, Finlandiya Polonya, Rusya ve Birleşik Arap Emirliklerinde faaliyet gösteriyor.
Ortaya çıkan Hilux’ın bazı teknik verileri ise şu şekildedir. Güney kutbu merkezine en hızlı ulaşabilen marka olarakta kayıtlara geçmiştir.
2400 cc dizel motor, 6 ileri otomatik şanzıman, AT405 38×15.50R15 ölçülere sahip ön ve arka lastikler, özel üretim 15×12 inç jantlar, Independent marka yükseltilmiş süspansiyon kiti, ön ve arka vinç makaraları, 80 litre yakıt tankına sahip Arctic Hilux’ın ölçüleri ise şu şekilde.  Uzunluk 4760mm+ 150mm ön koruma demiri, genişlik 2200mm, yükseklik 2075mm+170mm portbagaj, dingil açıklığı ise 2935mm.
Dizel hibrit monster Nissan Navara EnGuard: Dünyanın en zorlu ortamlarında hayat kurtarıcı ve kurtarma platformu olarak çalışmak üzere tasarlanmış dayanıklı ve zorlu bir arazi aracı. Nissan’ın Intelligent Mobility Vision teknolojisinin ilk örneklerinden. O bir Navara pick up ama Japon kökenli dünya devinin elektrikli otomobili Leaf’te görev yapan uzun menzilli bataryaları da kullanıyor. Dizel motorun şarj ettiği bataryaları farklı amaçlarla kullanıyor.
Şarjlı bataryaları ile kurtarma operasyonlarında kullanılan ekipmanları çalıştırmaya ya da bulunduğu ortamdaki binalara elektrik vererek adeta trafo görevi de üstlenebiliyor.
Kasa veya bagaj bölümü acil müdahale ekipmanları ile donatılmış.
Aracın tepesinde 360 derece aydınlatma sağlayan led sistemi mevcut.
DJI drone ile entegre sistemi sayesinde havadan çekilen görüntüler araç içinden görüntülenebiliyor ve görüş açısının olmadığı durumlarda da ilerlemeyi sağlıyor. 2300cc dizel motor, 190 hp twin turboya sahip Navara, standart versiyonlara göre yerden 50 mm daha yükseltilerek, yapılandırılmış bir araç.
Guiness rekortleni Amarok Polar Expedition:  Bu bir fıkra gibi başlıyor. Sekiz Rus ve bir Alman Rusya’nın el değmemiş steplerinde 10 hafta sürecek, 16.000 kilometrelik bir yolculuk planlar. Bu macerayla Guiness Rekorlar Kitabı’na girecek kadar ilgi çekip, başarılı oldular.

 

Bu, Moskova ‘dan başlayıp, büyük Rusya coğrafyasının en uçundaki Kamçatka Yarımadası arasındaki zorlu yolculuk için Volkswagen Amarok modelinde karar kılındı.  Eksi 50 derecede mücadele edecek bir araç ortaya çıkarıldı.

 

Aşırı denilebilecek yerden yükseltme kiti ve jumbo lastikleri sayesinde yumuşak zeminlerde batmaktan kurtulabilen Amaroklar yeni rekora imza atmayı başardı.
Yerlisinden de beklenen bir performans Isuzu D-MAX  Stealth: Çok değil içinde bulunduğumuz bu yıl Stealth adı ile tanıtılan özel D-Max versiyonu sadece 10 adet üretilecek.

 Arctic Trucks AT35 modeli üzerine inşa edilen bu özel versiyona uygulanan “kozmik siyah” boya güçlü bir izlenim yaratıyor.

Dış donanım için özel üretim De-Chrome paketi, siyah tavan barları, siyah basamaklar, siyah ön panjur ve Arctic Truck logosu aracın standart D-Max’lerden hemen ayrılmasında başrolde.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.