
Egea facelift için 225 milyonluk yeni yatırım geliyor
TOFAŞ, en önemli modeli Egea / Tipo için 250 milyon dolarlık yeni yatırım yapacağını açıkladı. Bursa’da üretilerek, başta Avrupa olmak üzere pek çok ülkeye ihraç edilen Egea 2020 yılı sonuna kadar yenilenecek.
TOFAŞ KAP’a yaptığı açıklama ile yeni yatırımını duyurdu. Yeni yatırımla model ömrü 2023 yılı olarak gösterilen Egea, bir yıl daha bantlarda kalacak.

Şirketin açıklamasında bugüne kadar üretim adeti 530 bini geçen Egea, güncel haliyle 2020 yılı son çeyreğinde üretilmeye başlanacak.

Yönetim Kurulu Kararı alındı
Fiat Egea model ailesini 2024 yılına taşıyacak yeni bir yatırım için Yönetim Kurulu kararı çıktı.
Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırımla ve ürün geliştirmede önemli sorumluluklar üstlenilerek ortaya çıkan Egea model ailesi için 225 milyon dolarlık facelift / güncelleme yatırımı kesinleşti.
Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak, yatırımı duyurdu: “Ürün özellikleri ve fiyat fayda dengesiyle ezber bozan bir model olan Egea, ülkemizin son 3 yıldır en çok tercih edilen otomobili.”
Üretim 2024’e kadar 1,5 milyona çıkacak
Yeni yatırımla Egea / Tipo 2024 yılına kadar üretilmeye devam edecek.
Yeni yatırımla birlikte 2015 – 2024 yılları arasında toplam Egea üretiminin 1 milyon 450 bin adede ulaşması hedefleniyor.
- Volkswagen’den her ay kampanyalı bir model taktiği
- OSD: 5 aylık oto üretimi 600 bine yaklaştı
- Renault Grup Başkanı Luca de Meo istifa etti
- 1.5 150 hp benzinli Tayron alınır mı, şarjlı hibriti beklenir mi
- Öfkeli, kırmızı, elektrikli: GTI ruhu Peugeot 208 ile geri döndü
- 333 milyonluk Mercedes-AMG ile performans gezegeninde bir gün
- Yerli Kymco Skytown 125 geliyor
- Castrol’ün elektrikli araç araştırmasında hibritler öne çıktı
- Otomotiv ihracatı mayısta ticariyle tarihi rekor kırdı
- Oto pazarında mayıs bereketi 107 bin