Film gerçek mi oldu: Rusya’da yüzlerce Porsche aynı anda hareketsiz kaldı

Tesla’ların aynı anda otonom sürüşlerle yol kapadığı filmler yeni yeni çevrilmeye başlamışken, konuyla ilgili gerçek haber Rusya’dan geldi. Son resmi Porsche araç satışının 2022 tarihini taşıdığı Rusya’daki Porsche araçlar ülke genelinde aniden stop etti. Araç sahipleri, motorlarının arızalandığını ve alarmların hiçbir neden olmadan bozulduğunu bildiriyor. Sorunun Porsche’nin VTS uydu takip güvenlik ünitesiyle bağlantılı olması muhtemel.

1 Aralık Pazartesi günü, Rusya genelinde yüzlerce Porsche sahibi, çok pahalı Alman otomobillerinin tekerlekli hareketsiz tuğlalara dönüştüğünü fark ederek uyandı. Gelen haberlere göre, Porsche’nin kendi Araç Takip Sistemi (VTS) gizemin merkezinde olabilir.

İster hatalı bir yazılım güncellemesi, ister üçüncü bir tarafın kasti saldırısı olsun, sonuç aynı. Moskova’dan Krasnodar’a kadar sürücüler, yerinden kıpırdamayan araçlarla başbaşa kalıyor.

Sorun, fabrika çıkışlı Araç Takip Sistemi bulunan 2013 ve sonrası Porsche modellerini etkiliyor. VTS uydu sinyalini kaybederse, motor immobilizerini otomatik olarak devreye sokuyor ve aracın çalışmasını durduruyor.

Rolf Group Servis Müdürü Yulia Trushkova, Daily Mail’e yaptığı açıklamada , “tüm modellerin ve tüm motor tiplerinin” etkilendiğini, servislerin aynı şikayetlerle karşılaştığını söyledi.

Ülke içinde spekülasyonlar şimdiden başladı. Moscow Times, bir bayi temsilcisinin “Bunun kasıtlı olarak yapılmış olması mümkün” dediğini aktarıyor. Ayrıca, şu anda bu teoriyi destekleyecek doğrudan bir kanıt olmadığını da kabul ediyorlar.

Porsche’nin Rusya kolu yorum yapmayı reddederken, otomobil üreticisinin küresel merkezi de durum hakkında bir açıklama yapmadı.

Şimdilik mekanikerler, kusursuz görünen ancak çalışmayan arabaları teşhis etmekle yetiniyor. Araç sahipleri, arızaların ani ve öngörülemez olduğunu belirtiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.