Ford Truck elektrikli kamyon IAA Hannover gösterisinde

Ford Otosan, Türkiye’de geliştirilip, üretilen ilk yüzde 100 elektrikli kamyonunu Hannover’de gösterdi. Tasarımından test süreçlerine kadar tamamen Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Ford Truck elektrikli kamyon ile şirket; hafif ve orta ticarinin ardından ağır ticaride de yeni nesil elektrikli araç geliştirmiş oldu.

Ford Otosan’ın global markası Ford Trucks, Generation F hareketi ile sıfır karbon emisyonlu, bağlantılı, otonom teknolojileri sergiliyor. “Seviye 4 Otoyol Pilotu” ve “Otonom Geri Park Etme” gibi teknolojilerini katılımcılarla buluşturuyor. Fuar konukları aynı zamanda “Uzaktan Araç Kontrol” teknolojisi ile 2.000 km uzakta oldukları Eskişehir’deki F-MAX’i kullanma deneyimi yaşayabiliyor.

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, şu anda 43 ülkede olduklarını 2024’te ise 50 ülkeye ulaşmayı planladıklarını belirtti. Turfan “Bugün lansmanını gerçekleştirdiğimiz elektrikli kamyonumuz ile sadece geleceğin ağır ticari endüstrisine yönelik vizyonumuzu değil, tasarım ve teknoloji anlamındaki lider konumumuzu da sizlerle paylaşıyoruz. Bugün yerli motor, şanzıman ve aks ile bir aracın tüm aktarma organlarını geliştiren ve üreten sayılı markalardan biriyiz. Generation F adı altında başlattığımız sıfır emisyonlu, bağlantılı ve otonom teknolojileri kapsayan dönüşüm için mevcut gücümüzden destek ve ilham alarak ilerliyoruz. 2030’da Avrupa’daki satışlarımızın yarısının sıfır emisyonlu araçlardan sağlamayı 2040’ta tüm operasyonlarımızda portföyümüzün sıfır karbon emisyonlu araçlardan oluşmasını hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için de bugün ürün geliştirme ve mühendislik yetkinliklerimizin sonucu olan   Ford Trucks’ın ilk elektrikli kamyonu ile karşınızdayız.” dedi.

Ford, Türkiye’de üretilen ilk elektrikli kamyon ile Hannover’de.

Yeni nesil kamyon; enerji, bakım ve toplam sahip olma maliyetlerinde pek çok avantaj sunuyor.

Ford Trucks’ın %100 elektrikli, sessiz ve manevra kabiliyeti yüksek yeni nesil kamyonu, içten yanmalı motorlu araçlarla karşılaştırıldığında; aylık enerji tüketim maliyeti açısından avantajlı. Örneğin müşterinin harcayacağı enerji maliyetleri bugünün koşullarına göre yarı yarıya düşebiliyor. Benzer avantaj, bakım maliyetlerinde de görülecek. Hareketli ve bakım gerektiren parça sayısı elektrikli araçta çok daha az olduğu için, bakım maliyetlerinin 3’te 2 oranında düşmesi bekleniyor.   Aynı zamanda Avrupa ülkelerinde devrede olan teşviklerle birlikte, sahip olma maliyeti daha da iyileşmiş olacak. Bu teşvikler hesaba katılamadığı durumda dahi, Ford Trucks’ın elektrikli kamyonu 4 yıllık sürede dizel araçlara göre daha düşük toplam sahip olma maliyeti sunacak.

Ford Otosan’ın üreteceği diğer ticari araçlar da Hannover’de tanıtıldı.

IAA Ticari Araç Fuarı’nda Ford’un E-Transit’ten sonra ikinci elektrikli ticari aracı olan E-Transit Custom da ziyaretçilerle buluştu. Transit Custom’un seri üretimi 2023 yılında Ford Otosan’ın Kocaeli’ndeki Yeniköy Fabrikasında başlayacak. Ford Otosan hem Kocaeli yatırımı hem de Romanya Craiova fabrikasını bu yıl bünyesine katması ile birlikte 900.000 araçlık kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük otomotiv üreticilerinden biri haline geliyor. Bu süreçte şirket 2 ülkede 4 fabrikası ile Transit, E-Transit, yeni nesil 1 ton Transit Custom ve E-Transit Custom, yeni Transit Courier ve tam elektrikli versiyonu, Ford Puma ve yeni tam elektrikli versiyonunun yanı sıra Ford Trucks kamyonları ve %100 elektrikli Ford Trucks kamyonunu ve E-Motosiklet Rakun’u üretecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.