Hepsi Türkiye’den: 360 milyon euroluk yeni Clio V için işte bu ekip çalıştı

Fransız Renault, ilk hibrit otomobilinin üretim üssü Bursa’da düğmeye basmak üzere. Yeni Renault Clio V, termik motorların yanı sıra hibrit motorla da Bursa’daki Oyak Renault tesislerinde üretilecek.

İşte yeni Clio’nun tüm özellikleri

Yeni nesil Clio V üretimi için 306 milyon euro yatırım yapıldı. Bu rakamın 181 milyon eurosu Oyak Renault tesislerine harcanırken 125 milyon euroluk kısmı ise Türkiye’deki 70’den fazla tedarikçiye yapıldı.

BURSA’DAKİ OYAK RENAULT FABRİKASI İLK CLIO V ÜRETİMİ İÇİN GERİ SAYIMDA

Yeni Clio V , 350 kişiye iş kapısı açtı

Peki yeni Clio V ile Türkiye neler kazandı? Bursa fabrikasında neler yapıldı? Öncelikle yeni Clio yatırımıyla 350 kişiye iş olanağı yaratıldı.

Yine bu kapsamda yeni nesil otomobillerin üretimi için Oyak Renault’da sac parça üretim kapasitesini 2 katına çıkartacak yüksek hızlı yeni pres hattı devreye alındı.

Yeni nesil araçlarda kullanılacak motorların imalatı için de bu yatırımlara ek olarak ayrıca 100 milyon euro yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon tesisi yatırımı gerçekleşti.

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun

Bursa’dan dünyaya gidecek

Kısa süre içinde benzinli ve dizel motor seçenekleri ile seri üretime girecek olan yeni Clio’nun tanıtım töreninde konuşan Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, “Yeni Clio’nun seri üretimine en kısa süre içinde Oyak Renault’da başlıyoruz. 300 milyon Avrodan fazla yatırım yaptığımız yeni Clio’nun üretiminde görev almak üzere yaklaşık 350 kişiye istihdam sağladık.” dedi.

Yeni Clio’nun geliştirilesinde Türklerin rolü?

Clio’nun, segmentinde lider ve Avrupa’nın en çok satan ikinci otomobili olarak Oyak Renault için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Aoun, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni Clio segmentinde en üst düzey teknolojik özelliklerle gelmiş geçmiş en iyi Clio olarak tasarlandı. Yeni Clio’nun geliştirilmesinde mühendislik, satın alma, kalite, finans, üretim ve lojistik bölümlerinde görevli çok sayıda çalışanımız, projenin ürün geliştirme ve devreye alma sürecinde Fransa’da ve fabrikamızda farklı görevler aldılar. Yeni Clio’nun yerlilik oranı yaklaşık yüzde 55- 60 aralığında. Bu oranı artırmak için Oyak Renault olarak Türk mühendisliğinin gücünü ortaya koyup var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Yeni Clio’nun gövdesinin altında yeni teknolojiler bulunacak.

28 yılda kaç Renault Clio satıldı?

1990 yılından bugüne tüm dünyada 15 milyon adetlik satış rakamı ile dünyada en fazla satılan Renault markalı araç ünvanına sahip.

Otonom sürüşe öncülük edecek

Elektrikli park freni, internet bağlantılı yeni multimedya sistemi ve sürüş deneyimini kişiselleştirme imkanı sunan özelliklerle geliyor. En yeni standartlara uygun ileri teknolojilerle üretilen motorları sayesinde segmentindeki en düşük yakıt tüketimi ve emisyona sahip olan yeni Clio, inovatif sürüş destek sistemleri ile de otonom sürüşe öncülük etmeye hazırlanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.