
İtalya, 4 elektrikli araç devine ”menzil soruşturması” açtı
İtalya Rekabet Kurumu, Tesla, Volkswagen, BYD ve Stellantis hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma nedeni elektrikli araç üreten bu şirketlerin tüketici aldatmacası yapmaları iddiası. Kurum, yaptığı açıklamada, dört otomobil üreticisinin elektrikli araçlarının performansı konusunda müşterileri yanıltmış olabileceğini belirtti.
Soruşturma, menzil, pil kapasitesi ve piller için standart garanti sınırlamaları hakkındaki bilgilerle ilgili olası haksız ticari uygulamaları konularını ele alıyor.
Yetkililer, bu gibi durumlarda her zaman olduğu gibi dört şirketin İtalya’daki genel müdürlüklerinde mali polis Guardia di Finanza’nın desteğiyle arama yapıldığını bildirdi.
Çin’in en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD soruşturma hakkında yorum yapma isteği sorulduğunda ilk başta yorum yapmayı reddetti.
Volkswagen ve Opel’in ana şirketi Stellantis de ilk etapta herhangi bir açıklama yapmadı.
ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın İtalya şubesine soruşturma yorumu almak için bile ulaşılamadı.