Kanada’nın ilk tam elektrikli minibüsü e-JEST oldu

Karsan e-Jest
Avrupa’da elektrikli toplu taşıma araçları alanında öne çıkan Karsan, global marka olma yolunda bir basamak daha atladı. 2022 yılı başında Kanadalı otobüs tedarik ve bakım hizmetleri sağlayıcısı Mississauga Bus Group of Companies’e bağlı Damera Bus Sales Canada Corp. ile distribütörlük anlaşması imzalayan Bursa merkezli şirket; ülkeye e-JEST ile giriş yaptı.
Geçtiğimiz günlerde 6 adet e-JEST Kanada’nın Saint John şehrine teslim edildi ve araçlar hizmet vermeye başladı.
Karsan CEO’su Okan Baş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
Avrupa’da iki yıl üst üste pazar liderliği elde eden e-JEST; Kuzey Amerika’nın ilk elektrikli minibüsü olarak bu pazarda önemli bir yer edinmeye başlıyor. Amerika’nın 4 seviye otonom olarak Michigan State Üniversitesi’nde yolcu taşıyan ilk ve tek otobüsü de Karsan’ın Otonom e-ATAK modeli olmuştu.
Kanada’da trafiğe çıkan e-JEST’lerin bu pazarda 6 metre (20 ft) boyundaki alçak tabanlı ilk elektrikli minibüs olduğunu da vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş; Kuzey Amerika pazarında önümüzdeki dönemde Avrupa’da olduğu gibi etkin bir şekilde yer almayı
hedeflediklerini söyledi.
Önceki İçerikPeugeot Inception Consept ile direksiyonu kaldırdı
Sonraki İçerikCES 2023’te gösterilen BMW i Vision Dee 2025’in habercisi
Gazeteci, radyo programcısı, TV yorumcusu. 1989 yılında ekonomi gazeteciliğine başladı. 1999 yılında Hürriyet Grubu'nun yayınladığı haftalık Ekonomist Dergisi'nde otomotiv editörü oldu. 2006-2011 yılları arasında Akşam Gazetesi'nde Otovizyon köşesinde otomobil odaklı makaleler yazdı. 2011 yılında Otoajanda.com sitesini kurdu ve halen yayın yönetmeni olarak görev yapıyor. TV yorumculuğu ve radyo programcılığı ise son dönemdeki etkinlikleri arasında öne çıkıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz