Kar kaldırıyor, bitki budayıp yangına müdahale ediyor

Honda, CES 2019 Fuarı için off-road prototip aracı hazırlıyor. Arazi aracı ve gelişmiş otonom (kendi kendine gidebilen) teknolojiyi birleştiren Otonom Aracı; Honda tarafından tasarlandı. Ar-Ge çalışmaları ABD’de yapılan aracın hedefi kamu, ticari ve tüketici işletmeleri için verimliliği ve güvenliği arttırmak olacak. Özellikle arama-kurtarma, yangınla mücadele, inşaat, tarım; çevre düzenlemesi ve kar kaldırma gibi çeşitli alanlarda insanlara destek olması hedefleniyor.

30 yıllık bir geçmişe dayanan Honda dörtçeker teknolojisine dayanan prototip araç; hemen hemen her ortamda çalışabilen GPS ve sensör tabanlı otonomiye sahip. Kompakt boyutu ve arazi dışı özellikleri, yoğun ormanlardan kentsel yaya bölgelerine kadar çeşitli konumlar için yüksek manevra kabiliyeti sunuyor. Otonomisini daha da ileri götüren araç, çeşitli uygulamalara uyum sağlamak için “Beni Takip Et”, “Zemin tarama” “A’dan B’ye” gibi farklı modlarda programlanabiliyor.

Autonomous Work Vehicle, CES 2018’de konsept olarak tanıtıldığından beri; Honda, çeşitli ortaklarla çalıştı. Honda, bu gerçek testlerin sonuçlarını Ocak ayında Las Vegas’ta teknoloji dünyasını biraraya getirecek CES 2019’da paylaşacak.

Ortaklarla gerçek dünya testi

Honda, Otonom Aracı için kullanım durumlarını üç farklı ortamda değerlendirdi: Kuzey Carolina’da büyük ölçekli bir güneş enerjisi operasyon şirketi; Colorado’da bir vahşi arazi itfaiye bölümü ve Kaliforniya’da tarım ve çevre bilimleri koleji…

Güneş enerjisi operasyonları şirketi Güneş Panellerinin etrafındaki yabani otları verimli ve güvenli bir şekilde çıkarabilmesi için; Otonom Çalışma Aracı’na arkadan bir çim biçme makinesi taktı. Özerk kabiliyeti ile araç, güneş enerjisi işletmesi şirketini bitki örtüsünü yönetmek için daha tutarlı ve daha hızlı bir çözüm sağladı.

İtfaiyeciler ise dik arazilerde birçok ekipman taşıyor. Bu fiziksel gerginliği hafifletmek, yaralanmayı en aza indirmek ve insan gücünü rahat bırakmak için Honda; malzemeleri, ekipmanları ve suyu taşımak üzere Otonom İş Aracı üzerine bir dişli raf taktı. “Beni Takip Et” modunu uygulayarak araç, itfaiyecileri kendi teçhizatı ile birlikte yedek olarak takip etti.

California’da bir tarım ve çevre bilimleri koleji ile çalışan Honda Özerk Çalışma Aracı; mahsullerin ve sprey uygulamalarının hasat edilmesini destekledi. Ticari bir operasyon için en büyük zorluklardan biri; tarladan paketleme operasyonlarına kadar hızlı bir şekilde hasat edilen ürünlerin mahsullerini; yorucu ve zaman açısından yoğun bir şekilde sürdürmesi. Bu zorluğu gidermek için, Honda, otonom iş araçlarını bir dişli raf ve sandıklarla donattı; böylece tarım işçileri daha kolay ürün yetiştirebilir ve taşıyabilir hale geldi. “A’dan B’ye” modunu kullanırken, araç bitkileri özerk bir şekilde verimli bir şekilde taşıdı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.