Kia Sportage’da neler değişti, dikkat çeken 15 yeni özellik

1994 yılından bugüne dördüncü nesile ulaşan Kia Sportage Aralık ayından beri Türkiye’de yeni yüzüyle yollarda. Dizel otomatik şanzımana kavuşan modelin Antakya’da yapılan test sürüşlerine katıldık; işte makyajlı Sportage’da değişenler…

Modelin geliştirilmesi Frankfurt’ta gerçekleştirilmiş, yani Avrupalı müşteri yeni modelin odağında. Ancak Kia’nın Kore’de Namyang’da bulunan California Irvine’da bulunan tasarım merkezilerinin katkıları olmuş.

Nihayetinde daha dinamik ve modern bir görünüm kazanmış; yeni ön ve arka tamponlar daha agresif bir kimlik sağlamış. Yeni ön farlar ve arka stop lambaları Porsche, Infiniti modellerine göz kırpıyor. Öyle değil mi…

Sportif tasarımda donanıma göre sağlanan yeni 17 ve 19 inç alaşım jantlar dikkat çekici detaylar. Yenilenen Sportage yeni gövde renk seçenekleriyle de öne çıkıyor.

Tüm versiyonlarda çift egzoz çıkışına sahip arka difüzör ve yeniden tasarlanan buz küpü LED sis farları bulunuyor.

İç mekanda makyajla birlikte için genel tasarımı korunurken modernlik hissi arttırılmış. Yeni direksiyon simidi ve yeni göstergeler, yeni koltuk tasarımları öne çıkıyor. GT Line versiyonlarında çift renk kumaş ve deri koltuklar standart olarak sunuluyor.

Orta konsoldaki iklimlendirme kumanda paneli yeniden tasarlanmış; yeni havalandırma ızgaraları kabin içindeki modern havaya katkı sağlamış.

Dur-kalk özelliğine sahip akıllı hız sabitleme sistemi, park ve manevraları kolaylaştıran çevre görüş sistemi ve sürücü dikkat dağınıklığı uyarı sistemi gibi güncel sürüş destek sistemleri donanıma bağlı olarak alınabiliyor.

7 inç büyüklüğünde dokunmatik veya 8 inç büyüklüğünde çerçevesiz ekranlı bilgi ve eğlence sistemi alternatifleri var. Elegance paketş alırsanız bu ekranlar Apple Car Play ve Android Auto desteği de sağlıyor.

Sportage yeni bir dizel motorla yola çıkıyor. Bu motor markanın yeni SmartStream verimlilik teknolojisine sahipmiş. Yani Avrupa’da Euro 6D standartlarını karşılıyor.

Dört silindirli 1.598 cc hacimli 136 PS gücünde, 320 Nm tork sağlıyor; yedi kademeli çift kavramalı şanzıman (DCT) ile kombine edilmiş. Oldukça akıcı, sarsıntısız ve güçlü geçişleri var.

100 km’de ortalama 4,7 litre yakıt tüketen araç, maksimum 180 km/saat son hızla sınırlandırılmış. 0-100 km/saat hızlanmasını ise 11,8 saniyede tamamlıyor.

Kompakt SUV modelinin boyutları ise şöyle; uzunluğu 4,48 metre, genişliği 1,85 metre ve yüksekliği 1,65 metre. Dingil mesafesi 2,67 metre. İşte bu rakam rahat bir iç yaşam alanı sağlıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.