Marie Kondo felsefesiyle tatil bagajı nasıl hazırlanır?

10 günlük uzun bir tatil geliyor. 1,5 milyon kişinin deniz-kum-güneş tatile gideceği tahmin ediliyor. Saatler sürecek bir İstanbul-Antalya veya İstanbul-Marmaris yolculuğu bizi bekliyor.

Hem de kalabalık ailemizde eşyalarımızla. Ne kadar çok eşya alıyoruz yanımıza stresi şimdiden başlayabilir. Ama bu sadece size özgü bir gerginlik değil. Dünya buna kafa yoruyor.

Otomobil firmaları bagajları ve araç içi boşlukları düzenlemek için özel mühendislik çalışmaları yapıyor. Son olarak buna bir de “düzenlilik felsefesi uzmanı katılmış. Peki tatil bagajı nasıl hazırlanır?

Çocuklu tatilde yanımıza neler almalıyız?

Bavullar, iki şişme plaj oyuncağı, bir bebek arabası, bir plaj şemsiyesi ve çocuklar için sonsuz sayıda oyuncak. Bunlar, bir ailenin tatile gitmeden önce arabalarına yüklediği tipik tatil bagajının ana gövdesini oluşturuyor.

Tatilde her şeyi hazır hale getirmek, bazılarında çok fazla strese neden olabilir. Ve hiç kimse arkasında “tüh, keşke getirseydik” dedirtecek bir şeyler unutmak istemez. Tabii bu durumda da aracınızın bagajındaki mevcut alanın en iyi şekilde kullanılması önemlidir.

#Mariekondo olarak bilinen yaşam felsefesi olarak düzenlilik üzerine ünlü kitapların yazarı tarafından yaratılan KonMari MethodTM ve #Seat mühendislik bu zorluğun üstesinden gelmek için güçlerini birleştiriyor.

Tatil bagajı yapmanın incelikleri

Aşağıdaki 5 çok özel öneri, ambalajlama sırasında “aklınızı korumanıza” yardımcı olacaktır:

1. Daha az şudur: Avrupa’nın ilk sertifikalı KonMari Danışmanı olan Aline Lau’ya göre, tatile çıkmadan önce, hazırlıkları yapmanın ilk adımı, ne seçeceğinin bilinmesidir. Tatile çıkmadan önce, büyük bir sorun bizimle ne alacağımıza ve evden ne çıkacağına karar vermektir.

Bunu çözmek için iyi bir yöntem, “mükemmel bir tatilin nasıl olmasını istediğimizi listelemek ve görselleştirmek. Bu şekilde sadece bize faydalı olacak şeyleri toplayacağız” diyor İngiliz uzman.

2. Kategorilere göre sıralayın: Yanınıza almaya karar verdiğiniz öğeleri alt gruplara ayır bagaj düzenlemenin iyi bir yoludur. “Ürün gruplarını giysi, aksesuar, çocuk oyuncakları veya ilk yardım çantası gibi kategorilere ayırmak, daha kolay adım adım atmamıza olanak sağlıyor” diyor uzman. Bunun bir örneği, oyuncakları ve düzgünce katlanmış plaj aksesuarlarını, kullanılmayan alandan yararlanarak aynı bölmeye yerleştirmektir.

3. Kıyafetler yuvarlanmalı ve dikey yerleştirilmeli: Valizlerin doldurulması ve bunların içine tüm giysilerin sığdırılması bir Tetris oyunu gibidir. Alanı en üst düzeye çıkarmak için, “giyim eşyalarının her birini yuvarlamanız ve onları aynı anda kolayca görebildiğiniz şekilde dikey yerleştirmeniz” gerektiği tavsiye ediliyor. Ayrıca, “rahatlatıcı bir görsel efekt” yaratıyor, diye ekliyor.

4. Aracın içini en iyi şekilde kullanın: Her şeyin yerli yerinde olması sadece bir düzenlilik felsefesi değildir. Aynı zamanda mühendislik bakışı da gerektirir. “Bir otomobili tasarlamaya başladığımızda, önceliğimiz, her köşe ve boşluktan faydalanmak için en yüksek yükleme kapasitesini tasarlamaktır” diyor #Seat mühendisi Jordi Mora.

Her aracın bölmeleri, içeceklerden diğer parçalara kadar en gerekli öğeleri depolamak için kullanışlı olur. Ancak, güvenlik nedenlerinden ötürü, yolcu bölmesi, koltuklar ya da arka eşya rafı içinde hiçbir şeyin gevşek durumda kalmaması gerektiğini unutmayın.

5. Bagajda son giren, ilk çıkar: Bagajı arabaya yerleştirirken dikkate almanız gereken ilk şey, #Seat Arona gibi modellerde alt zemin bölmesinden yararlanmak olabilir. İlk önce en erişilebilir yerde en hızlı çıkarmanız gerekenler bulunmalı. Ve çantaların saplarını üstte tutmak her zaman daha pratiktir. Böylece daha kolay çıkarılabilirler. Valizleri yerleştirirken, en ağır olanlar daima altta olmalı ve mümkün olduğu kadar geriye gitmelidir.

Pasif güvenlik sistemlerinden sorumlu Seat mühendisi Javier Delgado. “Eğer işleri doğru ya da güvenli bir şekilde yerleştirmezsek, frenler ya da ani bir salınım, onların kaymasını ya da ileri-geri yapmasına ve güvenliği tehlikeye sokmasına neden olabilir” diye açıklıyor.

“Saatte 100 km hızla giderken yapılan ani fren, 30 kg ağırlığındaki bir paketin, ağırlığını 3 kat artırarak 90 kg’lık bir mermiye dönüştürüyor.”

Subaru askeri helikopter üretecek

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.