OSD’de direksiyona Ford Otosan geçti!

Türkiye’nin üretim ve ihracatta lokomotifi konumunda bulunan otomotiv sanayinin çatı kuruluşu Otomotiv Sanayii Derneği’nde sürpriz bayrak değişimi.

2010 yılından bugüne OSD Başkanı olan Kudret Önen görevi Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e devrediyor. Böylece başkanlık yeniden Ford Otosan temsilcisine geçmiş oldu. Daha önce de dönemin Ford Genel Müdürü Turgay Durak OSD Başkanlığı koltuğunu Otokar ekolünden gelen Kudret Önen’e bırakmıştı.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD)’nin 44. Olağan Genel Kurulu devam ediyor. Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleşen genel kurulda otomotiv sektörünün hedef ve beklentileri dile getiriliyor.

Bakandan yerli otomobil açıklaması

Genel Kurul öncesi otomotiv sektörü temsilcilerine hitap eden Bakan Faruk Özlü, yerli otomobil konusunda açıklamalarda bulundu. 5 şirketin ortaklığında geliştirilen konsorsiyuma bağlı olarak gelecek ay şirket kurulumunun gerçekleşeceği bilgisini veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, bu ay içerisinde de şirketin CEO’nun belirlenip atamasının yapılacağını duyurdu. Bakan Özlü, konuşmasını OSD’nin eski ve yeni başkanlarını kutlayarak tamamladı.

1974 yılında kurulan OSD, global birer oyuncu olan 14 üye ana sanayi firması ve geniş uzman kadrosu ile Otomotiv Sanayii’ni geliştirmeye yönelik çalışmalarını 44 yıldır sürdürüyor.

OSD Başkanı Kudret Önen, 2010 yılından beri oturduğu başkanlık koltuğunu devrediyor.

Kudret Önen son yönetim kurulu mesajında şunlara yer vermişti: “Son yıllarda kapasite ve yeni ürün yatırımlarına hızla devam eden sanayimiz 2016 yılında da üretimdeki büyümesini sürdürerek 2015 yılında kaydettiği tarihi rekorun üzerinde bir performans göstermişti.

Üretilen her 100 aracın 77 adedini yurt dışına gönderen sanayimiz ilk kez 2016’da ihracatta 1 milyon eşiğini aştı. Otomobil sınıfında üretimine başladığımız yeni ürünlerin etkisi ve AB pazarlarındaki istikrarlı büyümenin devam etmesi, sanayimizin üretim ve ihracat rakamlarına olumlu katkı sağladı.

İhracatımız adet bazında yüzde 15, Dolar bazında ise yüzde 12 arttı. Otomotiv Sanayii, Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 16,8’ini oluşturarak sektör sıralamasında 11. yılında da ilk sıradaki yerini koruma başarısını gösterdi.

Türkiye ihracatının yüzde 16,8’ini gerçekleştirerek 2016’da da ihracatta lokomotif konumunu sürdüren Otomotiv Sanayii, Ar-Ge teşvikleri ile global markalar için üretim üssü olma özelliğini kuvvetlendirerek devam ettiriyor.

OECD verilerine göre toplam Ar-Ge harcamaları içerisinde otomotivin payına bakıldığında Türkiye’nin yüzde 14’lük paya sahip olduğu görülüyor. Bunların sonucu, 2010-2015 arası yüzde 96 oranında artan toplam Ar-Ge istihdamı ve yüzde 370 oranında artan patent başvuru sayısında görülmekte.

Ar-Ge konusunda Türkiye’nin bir çekim merkezi olması bir fırsat ve Otomotiv Sanayii açısından bir gereklilik. Bu da doğal olarak ülkemizin teknolojik ilerlemesine katkı sağlayacaktır.”

http://otoajanda.com/39460-2/

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.