Renault içten yanmalı motor yasağıyla mücadele edecek; Dacia tehlikede mi?

Avrupa’da bir süredir tartışılan ve henüz yasa tasarısından öteye geçemeyen içten yanmalı motor yasağı üretici firmaları zora sokmaya başladı. Renault, henüz Avrupa Birliği üye ülkeleri tarafından onaylanmayan ve 2035 yılında yürürlüğe girmesi beklenen içten yanmalı motor kısıtlamasında değişiklik yapılmasını istiyor.

Aralarında Renault Grubu’nun da bulunduğu bazı araç üreticileri, bu sürecin kabul edilemez olduğu ve geleneksel motorların üretimine devam etmek için sonuna kadar savaşacakları konusunda hemfikir durumdalar.

Renault genel müdürü Gilles Le Bourne, AutoExpress’e yaptığı konuşmada 2035’ten sonra hibrit üretimini genişletmek için mücadele etmeyi planladığını söyledi.

Renault’un en az 2040’a kadar birkaç hibrit modeli elinde tutmaya çalışacağı konusunda kararlı olduğunu belirten Le Bourne; “Mevcut AB teklifinde içten yanmalı motorların tamamen yasaklanması var. Bunun doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyoruz, bu yüzden 2040 yılına kadar işleri daha yumuşak bir şekilde yapmak ve hibrit otomobiller sayesinde elektrikli araçları daha geniş bir tüketici kitlesine ulaştırmak için mücadele edeceğiz” Dedi.

Yeni elektrikli Megane 160 km son hıza sahip

Dacia Jogger

Renault içten yanmalı motor stratejisiyle Dacia’nın geleceğini garanti altına almak istiyor

2030 yılında Fransız markanın modellerinin en az yüzde 90’ının tamamen elektrikli, Alpine modellerinin ise yüzde 100 elektrikli olması planlanıyor. Ancak Renault, içten yanmalı motorlara güvenmeye devam edecek olan bütçe markası Dacia konusunda özellikle endişeli.

Şu anda ürün yelpazesinde sadece küçük ve uygun fiyatlı elektrikli Spring modelini bulunduran Dacia, 2023 yılında ilk hibrit modeli olan Dacia Jogger’ı piyasaya çıkaracak. Dacia’nın o zamanki yeni otomobillerinin yalnızca yüzde 10’unun elektrikli olması planlanıyor ve bu nedenle de tüm Dacia serisinin elektrikliye geçmesi ise zaman alacak gibi görünüyor.

Tüm Renault teknolojilerini sorunsuz bir şekilde Dacia’ya getirebileceklerini belirten Le Bourne; “Bunu zaten yapıyoruz, Sandero’ya bir bakın. Ama elbette, arabanın maliyeti nedeniyle bunu yapmak için kesinlikle gerekli olana kadar bekleyeceğiz. Dacia için güzel ve nazik bir hareket olacak. Benzinli ve LPG motorları elimizde tutacağız. O zaman 48 voltluk hafif hibritlere, hibritlere ve yüzde 100 elektrikliye geçiş yapacağız” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.