Arka tekerlekleri hareketli Talisman için facelift zamanı

Yeni Clio 5 ile özellikle Fransa ve Türkiye piyasalarında liste başına oynayan Renault, şimdi de orta sınıf sedanı 2015 doğumlu Talisman modelini güncelliyor. Hatırlatalım Talisman ne demek diye düşünenlere: Tılsım anlamına geliyor,

Güncelleme, tasarım açısından çok küçük dokunuşları içerecek. Asıl güncelleme ise ekipman ve güç üniteleri düzeyinde gerçekleşecek. 4Control özelliği olan Talisman modelinde arka tekerlekler dönüşe yardımcı olacak şekilde 3 dereceye kadar hareket edebiliyor.

Değişiklikler arasında ön tarafta, yeni bir krom şerit ve tamamen LED aydınlatma ünitesini saymak gerekiyor.

Yeni renk seçenekleri de Talisman için gündemde. Ama Türkiye zaten pek renkli otomobil seven bir ülke olmadığı için; bunu değişiklikler arasında saymalı mı?

Akıllı telefonlar, 10,2 inçlik dokunmatik ekran ile sisteme bağlanabiliyor.

Araç içi ambiyansın 8 farklı renkte ayarlanabilirliği de Multi Sense sisteminde yer alıyor.

Çerçevesiz elektro-krom iç ayna, daha büyük bardak tutucular, Mobil cihazların kablosuz şarj edilmesi, yeniden düzenlenen direksiyondaki tuşlar değişiklikler arasında.

Yeni Talisman esas güncellemesini teknoloji tarafından alıyor.

LED Matrix ışıklarına ek olarak, en son Easy Link multimedya sistemi olan Easy Connect ekleniyor. İçeride lüks detaylar, baklava desenler, metal efektli kapı kolları, havalandırma ızgaralarının piyano block ve metal efekt karışımı çerçeveleri dikkat çekiyor.

Bu sistem Android Auto, Apple CarPlay, Google adres arama gibi bağlanabilirlik özelliklerine sahip olacak.

Talisman, sürüş yardım sistemleri açısından, artık otoyol ve trafik asistanına sahip.

Temel olarak, şerit ortalama yardımcısı, aracın hızını öndeki araca göre ayarlayabilen adaptif hız kontrolü otonom sürüşün bir adım öncesini ifade ediyor. Bu sistemlerin uzun süreli kullanımı henüz yasal olarak mümkün olmadığı için, 10 saniyede elinizi direksiyona koymak zorunda olduğunuz sistem yani.

Talisman’a eklenen yeni teknolojilerde en kullanışlısı, adaptif hız ayarlama sistemi denebilir. Sıkışık trafikte otomatik vites sol ayağı, adaptif hız ayarlayıcı ise sağ ayağı özgür bırakıyor.

 

Acil frenleme sistemi artık yaya ve bisikletçi algılama fonksiyonuna sahip. EuroNCAP bundan hoşlanacak…

Motorlar açısından, yenilenen TCe 160 EDC FAP ilgi çekici. 1.3 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motor 160 beygir gücü ve 270 Nm tork üretiyor. EDC 7 vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanla eşleştirildi. WLTP tüketimi 6,2 l / 100km veya 140 g CO2 / km.

Daha fazla güç isteyenler içinse TCe 225 EDC FAP olacak. 4 silindirli 1.8 litrelik turbo makine, 225 beygir güç ve 300 Nm tork sağlıyor. EDC7 şanzımanla eşleştirilmiş. Ancak tüketim yüksek: 7,4 l / 100 km (karışık WLTP). Bu versiyon Türkiye’ye ithal edilmiyor.

Aksi takdirde, 120 ve 150 beygir gücünde 6 vitesli düz şanzımana sahip Blue dCi (SCR ve AdBlue ile dizel) veya EDC6 ile 160 ve 200 beygir gücü de mevcut. 4,9 l / 100 km ila 5,6 l / 100 km (yani 128 ila 146 g / km).

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.