Renault ve Dacia için 180 km hız sınırı geliyor

Volvo ile başlayan fabrika çıkışı 180 km/saat hız sınırlamasına Renault ve Dacia markaları da dahil oluyor. Renault Grubu daha önce açıkladığı Renaulution stratejisinin detaylarını açıkladı; bunlardan biri de ilki 2022 yılında başlayacak şekilde yeni üretilen otomobillere fabrika çıkışında etkinleştirilmiş otomatik bir hız sınırlayıcı eklenmesi olacak.

Bu plana uygun ilk model Megane-E olurken; aracın hız üst sınırı 180 km/saat olacak. Seyir hızı araçlara göre de sınırlandırılacak ama en fazla 180 km/saat olabilecek. Ayrıca araçlarda sürüş esnasında net tehlike algılandığında; (fazla tehlikeli bir dönüş, direksiyon hakimiyetinin uzun süre sağlanamaması, uykulu olma vs.) Güvenlik Muhafızı devreye girerek, aracı yavaşlatıp güvenli sürüş moduna dönecek.

Renaulution stratejisi kapsamında, Renault Grubu, karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmalarının bir parçası olarak Avrupa’da; 2040’ta sıfır karbon salınımı hedefine ulaşma yöntemlerinin ayrıntılarını içeren ilk iklim raporu yayınlayacak.

Renault Grubu CEO’su Luca de Meo konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Çevresel ve toplumsal sorumluluğumuzu Renaulution’ın bir parçası olarak görüyoruz. Karbon ayak izini azaltma, ürettiğimiz araçları kullananların ve iş yerinde çalışanlarımızın güvenliği ve kapsayıcılık konusundaki kararlılığımız; stratejik hedeflerimizle örtüşürken değer yaratma amacımızı destekliyor. Şirket içinde oluşturulan ekiplerle, inovasyon ve dayanışma ilkelerimize uygun olarak geliştirilen bu eylem planı; yönetim kurulunca da destekleniyor ve faaliyetlerimizin bir parçası haline geliyor. Bu taahhütler, Grubumuzun dönüşümüne katkıda bulunurken misyonumuzu somut bir hale getiriyor.” dedi.

Avrupa’da satışların yüzde 90’ı elektrikli olacak

Araçların elektrikli hale getirilmesine ilişkin taahhütlere ek olarak Grup, Renault marka elektrikli araçların Avrupa’da 2025’e kadar satışların %65’ini; 2030’a kadar ise %90’ını oluşturmasını ve 2040 itibarıyla Avrupa’da, 2050 itibarıyla ise tüm dünyada sıfır karbon salınımını amaçlıyor.

Grup, halihazırda tedarik karbon ayak izinin % 90’ını oluşturan altı bileşene (çelik, alüminyum, polimerler, elektronik, lastikler ve cam) odaklanarak; tedarik karbon ayak izini azaltmayı taahhüt ediyor. Ekosistemin tamamını daha fazla sürdürülebilirlik üretmeye teşvik etmek için karbon fiyatlandırması uygulanacak. Grup, 2030 yılına kadar satın alımlarıyla ilişkili karbon ayak izini %30 azaltmayı hedefliyor.

Grup üretim tarafında, dünya genelinde tesislerinin emisyonlarını (2019 değerlerine oranla) yüzde 50 oranında düşürmeyi amaçlıyor. Şirket, bu hedefe ulaşmak için sanayi tesislerine 20 milyon Euro yatırım yaparak; emisyon ihlal cezalarından kurtulmak yoluyla 90 milyon Euro’ya kadar tasarruf edecek. Electro-Northpole tesisleri 2025 yılına kadar karbon emisyonlarını sıfırlarken; bunu 2030 yılına kadar Avrupa’nın diğer yerlerindeki tesisler takip edecek.

Kadınlara pozitif ayrım

Renault Grubunda kadın çalışanlar iş gücünün yüzde 25’ini oluşturuyor. Grup, kadınların iş gücünün 2030 yılına kadar yüzde 30’unu, 2035’e kadar yüzde 35’ini, 2050’ye kadar ise yüzde 50’sini oluşturmasını hedefliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.