
Sürücüsüz Subaru tat verir mi? Ya da
Subaru Corporation ve Japonya’nın telekomünikasyon devi SoftBankCorp.; 5G ve Hücresel V2X donanımlarını kullanarak Sürüş Desteği ve Otonom Sürüş testlerine başlayacaklarını açıkladı. Özel bir iletişim ortamı yaratılarak Subaru’nun Hokkaido adasında yer alan Bifuka tesislerinde gerçekleştirilecek olan doğrulama testlerinde; Subaru ImprezaSport modeli kullanılacak.
Trafik kazasından kaynaklanan ölümleri 2030 yılına kadar tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan Subaru; 360 derece güvenlik felsefesi kapsamında bağlantılı araç teknolojilerinin araştırılması ve geliştirmesi için bir program yürütüyor.
Bu programın amacı, markanın EyeSight sürücü destek sistemi ile geliştirdiği gelişmiş güvenlik teknolojisini daha da ileriye taşımak.
Japon telekomünikasyon şirketi SoftBankCorp. ise, yeni deneyimler ve değerler sunacak hizmet çözümleri geliştiriyor. SoftBankCorp., mobiliteyi bir hizmet olarak(Mobility as a Service / MaaS) inceliyor ve 5G sistemleri ile diğer ileri seviye iletişim teknolojilerini kullanan bağlantılı araçlar için doğrulama testleri gerçekleştiriyor.
İki firma bu ortak çalışma kapsamında, SoftBankCorp. tarafından geliştirilen, yüksek kaliteli 5G radyo dalgalarının lokal yayılımını sağlayan taşınabilir bir donanımolan ODEKAKE 5G’yi Subaru’nun Hokkadio Adası’nda yer alan BifukaTest ve Geliştirme Merkezi’nde önümüzdeki aylarda kurmayı planlıyor.
Test merkezinde, bağımsız-olmayan standart spesifikasyonları karşılayan bir 5G ağı ve C-V2X (Cellular vehicle-to-everything) iletişimi için uygun ortam hazırlanarak doğrulama testleri gerçekleştirilecek.
Testler; hem istasyonlar ve araçlar arasındaki hem de araçların birbiriyle olan iletişimlerini öngörmeyi; sürüş desteği ve otonom sürüş kontrolü teknolojilerinin ileriye dönük çeşitli kullanım durumlarında doğrulanmasını planlıyor.
- Sürücüsüz Subaru için testler başladı
- Efsane Mustang full elektrikli oluyor, 2020 de yola çıkacak
- Yeni BMW 7 satışa çıktı fiyatı ile üç BMW 5 sedan alınabiliyor
- Opel Türkiye’de Alpagut Girgin dönemi
- Peugeot yeni SUV 2008 yola çıkıyor
- WRC sonuçları belli oldu, takımlar şampiyonu Hyundai
- Hollanda’da otoyol hız sınırı 100 km’ye iniyor
- Almanya kapısında: Tesla Avrupa için Berlin’de üretilecek
- Zorunlu kış lastiği uygulaması için geri sayım başladı
- Almanya kapısında: Tesla Avrupa için Berlin’de üretilecek
- Dünyanın en pahalı otomobili Bugatti Suudi Prens’e mi gidecek
- Nissan Micra 2019 fiyatı belli oldu, tek motorla geldi
- Yamaha Tenere 700 testi nasıl geçti, fiyatı ve özellikleri neler
- EICMA 2019 Honda şovunda başrolde CBR1000RR var
- Yeni C5 Aircross SUV Hibrit modeli 2020’de yollara çıkıyor
- BMW Milano motosiklet rotasında neler var
- Yeni Ford Ranger fiyat avantajı ve Mustang şanzımanla sahada
- Ayda 2 bin TL taksitle Egea Sedan Easy kampanyası
- Motosiklette en cool Honda seçildi
- Otomotiv üretimi ve ihracatta azalma
- 2019 Türkiye otomotiv üretimi yüzde 8, ihracatı yüzde 6 düştü
- Ekim ayı otomotiv satışları açıklandı, hangi marka ne kadar sattı
- Yeni Toyota C-HR 2020 fiyatı ve özellikleri belli oldu
- Renault ve Dacia Kasım ayına özel kampanya düzenledi
- Hafta sonu İstanbul Park’ta piste çıkma zamanı
- EICMA 2019 Honda şovunda başrolde CBR1000RR var
- İlk tam elektrikli VW ID.3 üretimi başladı
- Peugeot gözünü beşincilik koltuğuna dikti