TEMSA konkordato sürecinden çıktı, gözünü ihracata çevirdi

Adanalı ticari araç üreticisi TEMSA, iki yıl önce içine girdiği konkordato sürecinden çıktığını açıkladı. Kısa bir aradan sonra yeniden Sabancı Holding ortaklığında yoluna devam eden otomotiv şirketi, bankalarla anlaştığını bildirdi. Yeni süreç mahkeme tarafından da onaylandı. Böylece Temsa konkordato süreci tamamlandı ve yeni bir dönem başladı.

TEMSA geçtiğimiz Ekim ayında Ziraat Bankası liderliğinde oluşturulan bankalar konsorsiyumu ile ‘Finansal Yeniden Yapılandırma’ konusunda anlaştı. Anlaşmanın ardından TEMSA konkordato sürecinden kendi isteğiyle feragat etti. TEMSA’nın konkordatodan çıkış için ilgili mahkemeye yaptığı başvuru kabul edildi.

TEMSA’nın yeni ortaklık yapısı  (Ekim 2020)

Yeni dönemde Sabancı Holding ortaklığındaki yönetimle ilerleyen TEMSA konkordato sürecini sona erdirdiğini açıkladı

TEMSA konkordato sürecinden çıkışa onay aldı

Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 25 Aralık 2019 tarihli kararı ile konkordato sürecine giren TEMSA; geçtiğimiz günlerde bu süreçten feragat etmiş ve ilgili mahkemeye başvuruda bulunmuştu. Gerekçe olarak da finansal olarak sağlıklı bir yapıya kavuşulmasını gerekçe göstermişti.

Mahkeme, 11 Aralık 2020 tarihinde verdiği kararla TEMSA’nın konkordato sürecinin sonlandırılmasına hükmetti. Böylece son olarak hisseleri Sabancı Holding – PPF Group ortaklığına devredilen TEMSA için yeni bir dönem başladı.

Mahkemenin onama kararı sonrası bankalarla varılan ilgili anlaşma da resmen yürürlüğe girmiş oldu.

“KENDİ İSTEĞİMİZLE BAŞVURUMUZU YAPTIK”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, “TEMSA sadece bir otomotiv şirketi değil aynı zamanda 50 yılın üzerinde tecrübesiyle Türk sanayisiyle özdeşleşmiş, Türkiye ekonomisinin bugüne kadar yetiştirdiği en kıymetli markalardan biri. Yeni ortaklık yapısıyla birlikte, TEMSA’nın bir an önce bu süreci geride bırakması, sağlıklı ve sürdürülebilir bir finansal yapıya kavuşması, tedarikçilerine ve iş ortaklarına olan yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirebilecek bir bilançoya sahip olması birincil hedefimizdi. Bunun için de konkordato sürecinin tamamlanmasına daha uzun süre olmasına rağmen, kendi isteğimizle başvurumuzu yaptık ve bugün itibarıyla bu süreci tamamen geride bıraktık” ifadelerini kullandı.

TEMSA konsorsiyumundaki yatırım kuruluşları:

Temsa konkordato sürecinin alacaklıları konumundaki konsorsiyumda Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, TEB, Fibabanka, Akbank, Denizbank bulunuyordu.

 

TEMSA için yeni dönem başladı

TEMSA CEO’su Tolga K. Doğancıoğlu gelecek hedeflerine ilişkin de açıklamalarda bulundu: “Konkordato sürecinin resmen sona ermesini, TEMSA’nın eski parlak günlerine dönüşünün ilk adımı olarak görüyoruz. Sabancı Holding-PPF Group ortaklığının verdiği güç ve bilgi birikimiyle, TEMSA’nın küresel rekabetin en üst seviyelerinde yer almasını sağlayacak bir organizasyon yapısını hayata geçiriyoruz. Dünyada ulaşımın geleceğini şekillendiren akıllı şehirler ve elektrikli araçlar konusundaki deneyimimizi ve sanayi gücümüzü dünyanın dört bir yanına ihraç ederken; kendi bataryalarımızı yerli imkânlarımızla üretmeye başlamanın gururunu yaşıyoruz. Kârlı, sürdürülebilir ve küresel bir büyüme stratejisiyle, TEMSA’yı özellikle yurt dışı pazarlarda çok daha etkin bir şirket haline getireceğiz.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.