Tofaş dijital dönüşümü müşteri hizmetlerine taşıdı

Tofaş müşteri hizmetleri numarasını çevirenlerin birçok işlemleri robotlarla çözülüyor.  KoçSistem tarafından geliştirilen dijital dönüşüm çalışmalarında, 12 adet aktif proje bulunuyor. Tofaş’ın Bilgi ve İletişim Teknolojileri Robotik Süreç Otomasyonu projesi kapsamında robot teknolojisi ile; şifre sıfırlama, kilit kaldırma, yeni şifre belirleme, arıza kodu tanımlama, kampanya tanımlama; personel tanımlama, işçilik kodu tanımlama, satış temsilcisi tanımlama ve sanal istemci sorunları; gibi pek çok işlem kolayca ve insan hatasız yapılabiliyor.

Tamamlanan projeler kapsamında bugüne kadar 4 bin 302 adet sorun çağrısı RPA tarafından kapatıldı. Ayda ortalama 2 bin çağrı RPA tarafından kapatılıyor; bu da çağrıların yüzde 34’üne denk geliyor. Böylece Dijital İş Gücü RPA, ortalama masaüstü destek çözüm süresinin iyileştirilmesine ve çalışanların iş sürekliliğine büyük katkı sağlıyor.

IDC Summit 2018’de ödül

Evren Dereci

KoçSistem Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Evren Dereci proje hakkında; “Türkiye otomotiv sanayisinin öncü kuruluşu Tofaş ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimiz dijitalleşme hedefine hizmet ediyor. Tamamı yerli insan kaynağı ile hayata geçirdiğimiz Dijital İş Gücü RPA teknolojisi ile Tofaş’ın Yardım Masası iş süreçlerini otomatize ederek; verimlilik artışı sağlanmasına ve de insan kaynağının daha etkili çalışmasına destek olduğumuz gibi; birim bağımsız çalışan bu teknoloji ile insan hatasını en aza indiriyoruz” bilgisini verdi.

 

 

Ömer Özgür Çetinoğlu

Tofaş Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Ömer Özgür Çetinoğlu ise; “İlk seviye destek hizmetlerinde RPA kullanarak ciddi verimlilik kazandık. Projede kullandığımız RPA süreçlerini iş birimlerimizde de yaygınlaştırmaya başladık. Kısa zamanda ciddi tasarruf elde ettiğimizi gördük. RPA; Digital Dönüşüm stratejilerimiz arasında önceliklerimiz arasında ilk sırada yer almaya devam edecek” diye konuştu.

KoçSistem, Dijital İş Gücü (RPA-Robotic Process Automation) teknolojisi sayesinde Tofaş’ın Bilgi Teknolojileri (BT) departmanına açılan çağrılarını yüzde 33’e varan oranda çözdü. Ayrıca, Tofaş’ın toplam çağrı çözüm sürelerinde de yüzde 80’e varan oranda iyileşme elde edildi.

Sıfır hata ile çalışan robotları sayesinde KoçSistem, operasyonel yük yaratan rutin süreçleri otomatize ederek iş verimliliğini artırırken; iş süreçlerinin geliştirilmesi, kaynakların en yüksek verimle kullanılmasını sağlayarak kurumlara değer yaratan çözümler sunuyor.

Dijital İş Gücü robotu neler yapabilir?

Hızlı öğrenir ve hemen çalışmaya başlar.
Büyük yatırımlar yapmaya gerek kalmadan, çalıştığı kadar ücret alır ve şirketler kullandığı kadar ödeme yapar.
Öğretilen her türlü işi yapabilir ve çoklu görev üstlenebilir.
Tüm rutin işlerinin üstesinden rahatlıkla gelebilir. Böylece çalışanlar rutin işlerle vakit kaybetmek yerine yeni fikirler üretmeye daha çok odaklanabilir.
Çalışanlar ofis dışındayken bile 7/24 çalışmaya devam eder.
Rahatlıkla izlenebilir ve anlık raporlanabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.