Yeni Nissan Qashqai yola çıktı, fiyatı ve özellikleri

Yeni Nissan Qashqai 2014

 

 

Türkiye pazarında en çok merak edilen 1.6 lt dizel otomatik versiyonunda içinde bulunduğu yeni Qashqai ailesi yollara çıktı.

Kompakt Crosover segmentinin lideri, ekim ayında yenilendikten sonra Türkiye’de de Nissan bayilerine dağıtıldı.

Biri benzinli ikisi dizel üç motor seçeneği ve 7 ayrı donanım seçeneğiyle satışa çıkan yeni Qashqai ailesi ilk otomatik versiyonları mart ayında teslim edilebilecek.

 

 

YENİ NİSSAN QASHQAI DONANIM VE MOTOR MATRİXİ VE TÜRKİYE TAKVİMİ

 

 

 

İlk kez yollara çıktığı 2007 yılından bu yana dünyada 2 milyon adetlik Türkiye’de ise 45 bin adetlik satış rakamına ulaşan Qashqai, artık yeni jenerasyonuyla yollarda. Halefine göre tamamen değişen yeni Qashqai, artık LED gündüz farları, gösterge panelinde 5 inçlik ekranı, bluetooth-eller serbest telefon bağlantısı, USB-aux bağlantısı gibi standartar sunuyor.

Yeni Qashqai, mevcut modele göre 20 mm daha geniş, 47 mm daha uzun ve 15 mm daha alçak. Yüksekliği 15 mm azalmasına rağmen, ön ve arka baş mesafesi 10 mm artırıldı.

 

 

YENİ QASHQAI FİYATLARI

Yeni nesil Nİssan Qashqai fiyatları 67.990 liradan başlıyıro. 1.2 litrelik Visia baz versiyon için geçerli fiyatların tam listesine linkten ulaşabilirsiniz.

 

 

V-motion ızgaranın gelecekteki tüm modellerde görülecek geliştirilmiş şekli, kaputun üzerinden omuza kadar uzanarak daha sportif bir görünüme katkıda bulunuyor. 

Gösterişli ön tampon ve tekerleklere doğru uzanan çamurluklar yeni Qashqai’nin dikkat çeken yanları arasında. Üst donanım paketinde sunulan 19 inç jantlar da albeniyi artırıyor. 

 

İkinci nesil Qashqai’nin görünen özelliklerinin yanı sıra, kanatlı spoiler ve araç altının düzleştirilmesiyle aracın aerodinamik yanı güçlendirilmiş. Bu sayede aracın hava sürtünme katsayısı ve yakıt tüketimi düşürülerek, CO₂ salınımı azaltılmış ve yüksek hızlarda aracın yol tutuşu daha da geliştirilmiş. 

Qashqai’de ilk kez kullanılan bir başka yenilik ise Aktif Aerodinamik Kontrol Sistemi. Bu teknoloji, ihtiyaç halinde radyatöre gelen hava akımını kapatarak Qashqai’nin aerodinamik etkinliğini maksimize ediyor. Hız saatte 30 kilometrenin üstüne çıktığında Aktif Aerodinamik Kontrol Sistemi otomatik olarak kapanıyor ve ancak sensörler motorun soğuması gerektiğini algıladığında açılıyor.

 

 

Benzinli ve 2 farklı dizel motor seçeneği

 

Yeni Qashqai’nin 1.2 litre benzinli motor seçeneği altı vitesli manuel şanzımanla sunularak, gelişmiş turbo şarjlı motor 115 Bg güç ve 190 Nm tork sağlıyor. Mütevazı ölçülerine rağmen 1.2 litre motor güçlü ve önceki 1.6 litre motora göre daha hızlı ivme ve esneklik vaat ediyor. Ağırlığının daha az olması ve daha etkin yakıt tüketimiyle çalışması, aynı zamanda başlangıç seviyesindeki benzinli Qashqai’nin yerini aldığı önceki modele göre daha çevreci ve ekonomik olması anlamına geliyor. 

1.2 DIG-T motorun CO₂emisyonu 129g/km (önceki 1.6-litre benzinli modelden 10g/km daha az) ve yakıt tüketim değeri 5.6 l/100km (önceki 1.6-litreye göre 0.6 l/100 gelişme).

 

1.5 litre dizel motor seçeneği, geçirdiği evrim sonucu 99 g/km’lik CO₂ emisyonuyla bir Qashqai’de sunulan en çevreci ve en etkin yakıt tüketimli motora dönüştü. Ciddi bir mühendislik programı sonucu 1.5 litre dCi motor, tork değerindeki 20Nm’lik artış sayesinde sürüş anında daha esnek. Motorun içinde yapılan değişiklikler sonucu daha sessiz çalışma ve titreşimde azalma elde edildi. Üst tork çubuğunun kaldırılması sayesinde sese neden olan bir özellik elimine edilirken, yeni ve hafif komponentlerle motorun toplam ağırlığı azaltıldı. Yakıt tüketimi açısından 1.5 dCi, 3.8 l/100km’lik AB kombine yakıt tüketimi değeriyle crossover segmentinde yeni bir standart belirliyor.

 

1.6 litre dizel motor seçeneği ise, Qashqai dizel serisinin en üst modeli olarak konumlandırılıyor. 1.6 dCi iki ve dört çeker seçenekleriyle sunuluyor. Alliance ortağı Renault ile birlikte geliştirilen 130PS (96kW) motor, segmentindeki en gelişmiş dizel motorlardan biri olup yakıt tüketimini minimize etmek ve CO₂ emisyonunu azaltmak üzere tasarlanmış çeşitli teknik yenilikleri içeriyor. İki çekerli manuel seçenekte 1.6 dCi’nin CO₂ emisyonu 115g/km ve AB ortalama yakıt tüketimi değeri 4.4 l/100km. İkinci nesil Qashqai için özel olarak geliştirilen yeni Xtronic şanzıman versiyonunda emisyon 119g/km ve tüketim 4.6 l/100km iken, dört çeker manuel seçenekte ise sırasıyla 129g/km ve 4.9 l/100km değerleri sağlanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.