Opel Gerçek’e yeni adres

 

Odak’tan sonra Gerçek, yeni marka ile anlaştı.

Otomotivde perakende kanal hareketlendi. Eski Chevrolet bayileri, yeni markalarıyla yeni yerlerinde yeni müşteriler için kolları sıvadı.

Chevrolet’nin Avrupa pazarından çıkması, bazı ülkelerde bayilerle GM’i mahkeme kapılarına düşürürken, Türkiye’de eski bayiler Hyundai ve Nissan gibi markalarla kendilerine yeni şans arıyorlar.

Bunun son örnekleri Odak otomotiv ve Gerçek Oto oldu. Her ikisi de eskiden Chevrolet markasının bayiliklerini yürütürken, Odak Hyundai ile, Gerçek ise Nissan ile anlaştı. Her iki bayilik Opel ile çalışmaya devam ederken, yeni markalarını da güçlendirecekler. 

Otomotivde perakende kanallar işin deneyimli isimlerine ihtiyaç duyuyor. Dışarıdan yeni bir isimle anlaşmak yerine, bu işte yıllarını geçirmiş, satış portföyü bulunan isimlerle büyüme yolunu seçiyor.

Yeni bayilik için bölge belirlendiğinde, firmalar ilk tekliflerini durumu uygun, yeni yatırım yapabilecek güçteki kendi bayilerine yapıyor. Sonra başka markaların deneyimli bayileriyle görüşülüyor, anlaşılırsa, el sıkışılıyor.

Otomobil perakendeciliğinde bir başarı öyküsüdür Sefer Sucu. Akşam Gazetesi'nde kendisiyle bir röportaj yapmış, İstanbul-Seyrantepe'deki yatırımını konuşmuştuk.

Merkezi bir semtte, otomobil alışveriş merkezi kuracak ve İstanbul’un değişik bölgelerindeki showroom ve servislerini de oraya taşıyacaktı. Dahası Balmumcu’daki mevcut yerine de 5 yıldızlı bir otel dikecekti.

Olmadı, 2009 krizi, filo pazarındaki yasal değişiklikler Sefer Sucu’yu hazırlıksız yakaladı. Veya şirketin bir B Planı güçsüz kalmış olabilirdi.

O dönemi büyük zararla atlattı. Ama atlattı.

Türkiye’nin çalkalanan ekonomisinde pek çok işadamının yaptığını denedi ve ayakta kalmayı başardı.

İşte Sefer Sucu’nun sahibi olduğu Gerçek Oto, şimdi taşınıyor.

Gerçek Oto’nun daha önce Opel ve Chevrolet showroomlarına ve servislerine ev sahipliği yapmış olan Şişli Evlendirme Dairesi’nin altındaki yerini boşaltma zamanı gelmiş.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 18 yıldır kiralık olarak kullanılan binalar en geç mayıs ayında boşaltılıyor. 

Zaten bir kısım binanın yıkımına başlandı. Sıra otomobillerin ve servisin bulunduğu kısma gelmeden çıkmak gerek.

Sefer Sucu, yeni servis merkezi olarak Balmumcu’da eski Mazda, şimdiki Chery showroomuna ev sahipliği yapan Mermerler binasının arkasındaki iki katlı servis alanı ve binası için anlaşmış.

Yüksel Mermer ile el sıkışan Gerçek Opel, en geç mayıs ayında burada Opel müşterilerine servis hizmeti vermeye başlayacak.

Bu arada Gerçek Oto, Darphane’de daha önce Opel ve Chevrolet markalarına showroom olarak hizmet eden binalarında faaliyetlerini çeşitlendiriyor.

Darphane’de Opel showroomunu alt katta tutan ve üst katta ikinci el araç satışı hizmeti veren Sucu, şimdi burayı Nissan bayii yaptı.

Otomotivde perakende kanalların hareketlenmesi, markalara yeni kitlelere ulaşma şansı getirecek. Perakende kanallara da arekabette ayakta kalma şansı…

Bayi hareketliliğini izlemeye devam edelim. Otomotiv satışlarını 1 milyonlara onlar taşıyacak.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.