Teknoloji şirketi ABB tüm filosunu elektrikliye dönüştürecek

Tüm araç filosunu elektrikliye dönüştürmeyi planlayan şirketler arasına teknoloji şirketi ABB de katılıyor. 10 bin araçlık filosunu tamamen elektrikliye çevireceğini açıklayan şirket, atık sahalarına atık gönderimini durduracak. Baş İletişim ve Sürdürülebilirlik Sorumlusu Theodor Swedjemark, 2030 yılına kadar dünya çapındaki faaliyetleri karbonsuz hale getirmeyi ve yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan elektrik kullanmayı taahhüt ettiklerini dile getirdi.

Şehirler için elektrikli araçlara yönelik altyapı teknolojileri de geliştiren ABB, müşterilerinin de 2030 yılına kadar yıllık CO2 emisyonlarını 100 megatonu aşkın bir miktarda azaltmalarına yardımcı olacağını açıklıyor. Theodor Swedjemark bunu dünya genelinde yollardan 30 milyon içten yanmalı otomobilin çekilmesine eşdeğer olduğunu belirtiyor.

Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında ABB, toplumsal ilerleme hususunda üst yönetim rollerinde görev yapan kadın sayısını da iki katına çıkaracağını; çalışan güvenliğini sağlayacağını ve dünya genelinde toplulukların gelişimine katkıda bulunacağını deklare ediyor.

Theodor Swedjemark açıklamasında; “İçinde bulunduğumuz yüzyılın yarısını aşkın süredir müşterilerimiz için sürdürülebilirliği mümkün kılıyoruz. Bir başka deyişle, sürdürülebilirlik, ABB için yeni bir odak noktası değil. Yaptığımız her işin odağına sürdürülebilirliğin yerleştirilmesi, şirketimizin amaçları bakımından kilit bir unsur ve iş dünyasında olmamızın temel sebebidir.

Sürdürülebilirlik konusunu, yalnızca karbon emisyonlarını değil, aynı zamanda daha döngüsel bir ekonomik modele nasıl geçebileceğimizi; ve toplumsal ilerlemeyi nasıl teşvik edebileceğimizi içeren derinlik ve bütünsellik içinde bağlantılı olacak şekilde ele almalıyız. Sürdürülebilirlik, ABB için şirket olarak yaptığımız her işle ilişkilidir ve değer zincirimizin tamamında şeffaf ve etik bir biçimde faaliyet göstermemiz anlamını ifade etmektedir.” dedi.

2030 sürdürülebilirlik stratejisi

ABB, “2030 Sürdürülebilirlik Stratejisi” kapsamında faaliyetleri ve müşterileri ile iş ortakları için neleri mümkün kılacağı konularında kamuoyuna açık taahhütlerde bulundu;

“Elektrikli araç şarjı. Akıllı şehirler. Endüstriyel Eşyaların İnterneti. Robotik. Yapay zeka. Enerji tasarruflu motorlar ve sürücüler. Bunlar, büyük adımlar attığımız alanlardan sadece birkaçı, müşterilerimizin önlerindeki dönüşüm fırsatlarını ele almalarına yardımcı olacak yenilikler. Daha önce mümkün olmayan şeyleri gerçekleştirebilmek için müşterilerimizle birlikte sürekli olarak teknolojinin sınırlarını ileriye doğru zorluyoruz. Ancak bununla birlikte, teknolojinin tek başına yeterli olmadığı kanısına da sıkı bir şekilde bağlıyız. Endüstriyel iş gücünün tamamını ve dünyanın her bir yerindeki insanları, çalışma ve yaşama şeklimizi iyileştirmek amacıyla teknolojiyi hayata geçirmeleri, gezegene ve tüm yaşam formlarına fayda sağlayacak iyi kararlar almaları için bilgi ve araçlarla güçlendirmemiz gerekiyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.