110 bin kişi yanıtladı: en teknolojik arabalar Hyundai Grubu’ndan seçildi

Gün geçtikçe otomobillerde kullanılan teknolojiler artmaya devam ediyor. Otomobil üreticileri müşteri ihtiyaçlarına yanıt verebilecek teknolojilerin yanı sıra; müşterileri çekmek için de araçlarında birçok teknolojik yenilik sunuyor. Peki en teknolojik arabalar hangileri? Bu sorunun yanıtını arayan JD Power, 110 bin araç sahibinin kapısını çalarak cevap aldı.

JD Power’ın 2021 yılının Şubat ve Temmuz ayları arasında yaptığı anket süresince; aracı satın aldıktan sonra 90 gün kullanan 110 bin 827 araç sahibine teknolojik sistemler hakkında sorular soruldu. Tech Experience Index (Teknoloji Deneyim Verileri) olarak adlandırılan çalışmada; kolaylık, çalışma şekli, enerji, sürdürülebilirlik, bilgi-eğlence ve bağlantı gibi 36 farklı teknolojik kategoride değerlendirme yapıldı.

Araç sahiplerinin yarısından daha azının arabalarında neredeyse üç yeni teknolojiden sadece birini kullandığı ortaya çıktığı araştırmada; geri görüş kamerası en çok kullanılan teknoloji olurken, en az kullanılan teknolojiler de alışveriş ve el hareketiyle kontrol sistemleri oldu.

Ford’dan sağlıklı yaşamı destekleyen otomobil konsepti

 

En Teknolojik Arabalar Hyundai Grubu Üyeleri Oldu

Hyundai’nin çatısı altında premium otomobiller üreten Genesis, 110 bin 827 araç sahibinin verdiği yanıtlara göre 2021 yılındaki en teknolojik marka seçildi. Genesis, Amerika pazarındaki modeller için yapılan ankette bu yıl 634 puan alarak; hem premium markalarda hem de genel sıralamada birinci sıraya yerleşti.

Genesis’i takip eden diğer lüks otomobil markaları Cadillac (551 puan), geçen yılın kazananı Volvo (550 puan), BMW (545 puan) ve Mercedes-Benz (523 puan) oldu.

Genel kitleye hitap eden otomobilleri içeren sıralamada ise 519 puan alan Hyundai listenin lideri oldu. Genel sıralamada da premium markaların da gerisinde kalmamayı başaran marka altıncı sıraya yerleşti.

Hyundai Grubu bünyesinde bulunan Kia 510 puanla genel kitleye hitap eden otomobiller listesinde ikinci olurken; Nissan (502), Subaru (499) ve GMC (498) markaları listenin ilk 5 sırasında yer aldı.

Araç sattığı 15 eyalette araç sahiplerine anket yapma izni vermeyen Tesla, bu sınırlamaya dayanarak, diğer 35 eyaletteki sahiplerden alınan bir anket örneğiyle 688 puan almasına rağmen; tüm kriterleri karşılamadığı için en teknolojik arabalar sıralamasına katılamadı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.