BMW tamamen elektrikli araç satışını 2 milyona çıkarmayı hedefliyor!

BMW elektrikli araç yatırımlarını doğru şekilde artırmaya devam ederken, yatırımlar meyvesini çabucak veriyor. Yaklaşık iki yıl önce 500 bin elektrikli otomobil üretme hedefine erişen Alman üretici 1 milyon elektrikli aracı üretim bandından indirdi. BMW için bir sonraki hedef ise önümüzdeki dört yıl içerisinde tamamen elektrikli araç ürün gamıyla satış rakamlarını ikiye katlamak.

İki yıl içerisinde 1 milyon araç üretme sözünü gerçekleştiren BMW, Kasım ayında Türkiye’de satışa çıkarılan iX xDrive 40 SUV’nin üretimiyle birlikte hedeflerine hızlı adımlarla ilerliyor. 2025 yılına kadar iki milyon tamamen elektrikli araç teslim etmeyi planlayan BMW’nin koyduğu bir diğer hedef ise 2031 yılına 10 milyon aracın yollara çıkarılması.

Tamamen elektrikli otomobil üreticileri arasında ön sıralarda yer alan BMW, şimdiye kadar satın alınan araçların yüzde 70’ni hibrit modellerin oluşturduğunu açıkladı.

Fosil yakıtla çalışan arabaları modernize etmeye devam etmenin de endüstriyi daha sürdürülebilir hale getirme yolunda önemli bir adım olduğunu söyleyen Satış yönetim kurulu üyesi Pieter Nota; ”Şirket, 2030 yılına kadar küresel satışların en az yüzde 50’sinin tamamen elektrikli olmasını hedefliyor. Ancak şarj altyapısının olmaması, tüketicilerin elektrikli araçları daha hızlı alması için büyük bir engel” dedi.

Geleceğin otomobili elektrikli BMW iX sürüş izlenimi

Hakan Tiftik

Türkiye’de satılan her 100 BMW araç 75’i tamamen elektrikli olacak

Dünya çapında yıllık 192 bin adet civarı hibrit ve elektrikli otomobil satan BMW’nin Türkiye’deki hedefi; 2030 yılında satılan her 100 modelin 75’ini elektrikli olarak yollara çıkarmak.

Bu yıl, i4 Sedan ve iX SUV modellerini tanıtan ve piyasaya süren markanın İzmir’deki ElectriX etkinliğinde konuşan Hakan Tiftik, 2030 yılında Türkiye’de satılan her 100 BMW’nin 75 adetinin elektrikli olması için hazırlıkların yapıldığını aktardı. Borusan çatısı altındaki markalardan Jaguar için 2030 hedefi yüzde 100 elektrikli araçlardan oluşacak. Land Rover için de bu oran yüzde 60’larda olacak.

BMW, önümüzdeki yıl içerisinden itibaren 2023 yılına kadar BMW 7 serisi ve X1 modellerinin yanı sıra; yüksek hacimli BMW 5 serisini de elektrikli ürün gamına eklemeyi planlıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.